UBIJENO PET VOJNIKA: Oglasila se ozloglašena grupa i priznala da stoji iza krvoprolića

Autor:

Svet

14.05.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihovo priznanje mnoge nije iznenadilo

UBIJENO PET VOJNIKA: Oglasila se ozloglašena grupa i priznala da stoji iza krvoprolića

Foto: Tanjug/AP

Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad koji je izvela u Iraku na vojni punkt na severu te zemlje, kada su ubijeni komandant iračke vojske i četiri vojnika.

Napad se dogodio između pokrajina Dijala i Salahuddin, ruralnog područja koje i dalje ostaje žarište aktivnosti militantnih ćelija godinama nakon što je Irak proglasio konačnu pobedu nad tom terorističkom grupom 2017. godine, navodi Rojters.

Bezbednosne snage su odbile napad, navelo je iračko Ministarstvo odbrane u ponedeljak u saopštenju povodom gubitka pukovnika i nekoliko drugih vojnika iz jedinice.

Bezbednosni izvori su rekli da ima i petoro ranjenih. Islamska država je na Telegramu navela da je ciljala barake koristeći mitraljeze i bombe.

Dan nakon što su izraelski doseljenici razbili kamione sa humanitarnom pomoći za stanovnike Pojasa Gaze, palestinski vozači kamiona danas kažu da su u strahu i plaše se za bezbednost konvoja humanitarne pomoći.

Na snimku koji je kružio društvenim mrežama vidi se najmanje jedan zapaljeni kamion dok su na drugim prikazana razbijena vozila i paketi sa humanitarnom pomoći razbacani na kolovozu u blizini kontrolnog punkta Tarkumija na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi Rojters.

"Juče je pokrenuta koordinisana isporuka sa 70 kamiona humanitarne pomoći za Pojas Gaze. Izraelski naseljenici napali su konvoj na prelazu, uništili humanitarne zalihe i zapalili kamione", izjavio je Vasim Al-Džabari, šef Udruženja trgovaca hranom iz Hebrona i dodao da su izraelski vojnici tokom napada mirno stajali po strani.

Odgovornost za jučerašnji incident preuzela je grupa koja se naziva Naredba 9 navodeći da je delovala s ciljem da spreči snabdevanje Hamasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading