VRATA EKSPRESNOG POVRATAK U ZONU SU OTVORENA: Aranđelovačni pobedom u derbiju sezone na korak do šampionskog pehara! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.05.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaslužno su gosti slavili u Toponici.

VRATA EKSPRESNOG POVRATAK U ZONU SU OTVORENA: Aranđelovačni pobedom u derbiju sezone na korak do šampionskog pehara! (VIDEO)

Foto: OFK Aranđelovac 1979

Protekli vikend u okviru Šumadijske okružne lige bio je rezervisan za derbi prvenstva u kojem su snage odmerila dva prvoplasirana tima na tabeli. Ekipa Šumadije iz Toponice ugostila je sastav OFK Aranđelovca, obe ekipe su sa po bodovim saldom na koti 61 bili na deobi prve pozicije u ligi.

Republika

Oko 700 navijača okupilo se na stadionu u Toponici, utakmica koja je odlučivala u velikoj meri pitanje šampiona opravdala je očekivanja svih prisutnih.

Od prvog minuta gosti su krenuli sa pritiskom na rivala, "jurili" su fudbaleri Aranđelovca po celom terenu, što je stvaralo dosta problema sastavu Šumadije, ali je ubrzo usledio šok za gostujuće navijače i igrače. 

Domaći izvode prekid, Stefan Stakić strelac za Šumadiju, 1:0. Pogodak koji je šokirao momke u plavim dresovima, kao i njihove navijače, ali se ubrzo OFK Aranđelovac vratio u meč, stigli su do izjednačenja nakon tri minuta od primljenog gola. Stefan Serdar, 1:1.

Na isteku 32. minuta lopta u prostor za Serdara, golman Veličković obara protivničkog napadača, penal za goste. Siguran sa "kreča" bio je Vladimir Peralović, Aranđelovac stiže do potpunog preokreta i vodi po prvi put na utakmici.

 

 

Do odlaska na odmor bez promene rezultata, pred sam kraj prvog poluvremena teža povreda kapitena gostiju, Veličkovića, kome ovom prilikom svi želimo brz oporavak.

Uvodni minuti nastavka meča protekli su u ofanzivi domaćina, međutim gosti su uspeli da odbiju sve nalete rivala, da izdrže pritisak i novim pogotkom su u velikoj meri prelomili utakmicu u svoju korist.

Kontranapad, Krstić dodaje do Serdara, on je vraća Krstiću, njegov udarac, međutim bez gola, odbitak stiže do Peralovića, koji smešta loptu u mrežu, 3:1 za goste.

Izvršene su ubrzo izmene na obe strane terena, međutim gosti su jako iskusno privodili meč kraju i nisu dozvolili rivalu da novim pogotkom uvede utakmicu u neizvesnu završnicu.

 

 

Šumadija (Toponica) - OFK Aranđelovac 1979 1:3 (1:2)

Šumadija: Veličković, Milutinović (od 70' Kostić), Jeremić, Spakić, Joksimović (od 79' Prodanović), Petrović, Kukić, Spasić, Stakić (od 21' Raković), Maksimović, Obradović

OFK Aranđelovac: Jovetić, Simonović, B. Krstić, Drndarević, Borikić, Tomović, Pantelić (od 61' Andrić), J. Krstić, Peralović, Veličković (od 44' Jovanović), Serdar (od 81' Milivojević) 

 Iz redova pobedničkog tima je nakon meča stigla poruka sledeće sadržine:

- Kako dobro odrađen prelazni rok, bravo za upravu. Bez greške. Odlični fudbaleri a još bolji momci. Danas ceo tim bez greške - perfektno! Naš OFKA ima sada tri boda prednosti i četiri kola do kraja. Ekipa mora da ostane dosledna, koncentrisana i ne dozvoli bilo kakvo iznenađenje do kraja i tako osvoji ono što po svoj pravdi zaslužuje. Divan dan za sve u klubu! Jedno zajedništvo kakvog nigde nema! Najjači smo najjači, najbolji smo najbolji... OFKA! 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading