KOMŠIJSKI DERBI PRIPAO GOSTIMA IZ LUGAVČINE: Duel dva jako kvalitetna sastava doneo je meč za uživanje!

Autor:

Sport

14.05.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 250 navijača ispratilo je ovaj duel.

KOMŠIJSKI DERBI PRIPAO GOSTIMA IZ LUGAVČINE: Duel dva jako kvalitetna sastava doneo je meč za uživanje!

Foto: FK Sloga Lugavčina

U okviru 26. kola Podunavske okružne lige ekipa SASK-a (Saraorci) ugostila je sastav Sloge iz Lugavčine. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa osmog mesta (40 osvojenih bodova), dok su gosti bili na trećoj poziciji sa 14 bodova više.

Republika

Domaćin je sezonu počeo sa velikim optimizmom i visokim ciljevima, na polusezoni je bio na petom mestu u ligi, ali je ovo kolo dočekao možda i sa imperativom pobede, jer je doveo sebe u poziciju da se opstanak u ligi dovodi u pitanje.

Gost iz Lugavčine, prvi komšija, sa kojim SASK vodi ozbiljnu sportsku borbu na terenu, možda i nikad stabilniji i u kontinuitetu igra dobre utakmice, u kojima se za situaciju na terenu pita isključivo jedan tim.

Od prvog minuta i na ovom susretu momci u crveno-crnim dresovima su pred oko 250 navijača zaigrali prepoznatljivu igru, posed lopti je bio u nogama fudbalera Sloge, kreirane su šanse, ali se za pogodak čekalo do 35. minuta. 

Republika

Foto: FK Sloga Lugavčina

Detalj sa meča

Tim iz Lugavčine izvodi korner, štoper gostiju, Nikola Stojković odličnim skokom donosi prednost Sloge, 1:0 za goste. Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo.

Domaćin je gotovo tokom celog poluvremena bio u podređenom položaju, ali je na startu nastavka SASK zaigrao dosta bolje. Nisu imali više šta da čekaju fudbaleri u plavim dresovima, ofanzivnije i borbenije su istrčali na terenu što je dovelo do par izglednih šansi pred golomanom Kuzmanovićem. 

Nakon promašaja na jednoj strani, stiže kazna na drugoj, staro fudbalsko nepisano pravilo. Igrao se 70. minut kada je Toni Milošević salvadao golmana Milojevića, 2:0 za tim iz Lugavčine. 

Do odlaska na odmor šansi je bilo na obe strane, brojnije su bile kreirane od fudbalera Sloge, ali nije došlo do novog polaska sa centra.

SASK (Saraorci) - Sloga (Lugavčina) 0:2 (0:1)

SASK: Milojević, Radojčić, Živanović, Čolić, Jašić, Šajković, Radojčić, Petrović, Pešić, Jovanović, Pejić

Sloga: Kuzmanović, Davidović, Kostadinović (od 68' Petković), Stojković, Milošević (od 90' Ristić), Ivković, Stokić, M. Kuzmanović, L. Kuzmanović (od 77' Ognjanović), Jeremić, A. Kuzmanović 

U sledećem kolu Sloga dočekuje Udarnik iz Lozovika, dok sastav SASK-a gostuje Podunavcu (Udovice).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading