SRBIJA ZGAZILA ŠVEDSKU I ZAPRETILA RIVALIMA NA EVRO! "Orlovi" pokvarili Ibrin oproštaj sa ubedljivom pobedom

Autor:

Sport

08.06.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije je u poslednjem pripremnom meču pred Evropsko prvenstvo u Stokholmu savladala Švedsku sa ubedljivih 3:0.

SRBIJA ZGAZILA ŠVEDSKU I ZAPRETILA RIVALIMA NA EVRO! "Orlovi" pokvarili Ibrin oproštaj sa ubedljivom pobedom

Foto: www.profimedia.rs

ŠVEDSKA - SRBIJA 0:3 (0:1)

'18 Milinković-Savić, '60 Mitrović, '70 Tadić

"Orlovi" su se iskupili za bledu partiju u Austriji, a ono što najviše raduje i u čemu se video najveći pomak jeste - realizacija. Nije Srbija bila toliko dominantnija u odnosu na Šveđane koliko to rezultat govori, ali je uz sjajan finiš i još boljeg Rajkovića na golu ubedljivo slavila protiv Skandinavaca na Ibrinom oproštaju od fudbala.

U prvom poluvremenu su Piksijevi izabranici iskoristili prvu šansu, pa je Sergej Milinković Savić posle vrlo dobrog centaršuta Živkovića ostao sam i mirno sproveo loptu u mrežu za prednost naše selekcije, koliko je bilo i na poluvremenu.  Mnogo bolje je u drugi deo ušla Švedska, na teren je kročio Isak, ali je posle nekoliko vrlo dobrih intervencija u prvih 45 minuta pomenuti Predrag Rajković nastavio da brani fenomenalno.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Mitrović protiv Švedske

Promašaje domaćina znala je da iskoristi Srbija koja je u 60. minutu povela sa 2:0 i to prelepim golom. Mitrović je klizeći uspeo da skrene loptu u gol Olsena posle dodavanja Mladenovića po zemlji. Samo 10 minuta kasnije Dušan Tadić je "ubio pauka" u golu Švedske. Kostić je probio po strani, ali nije dobro završio, da bi nakon rikošeta i promašaja Mitrovića kapiten zabio loptu direkt u rašlje gola rivala.

"Orlovi" odmah nakon meča kreću put Beograda kako bi proveli dva dana sa porodicama, a onda - pravac Nemačka gde nas 16. juna očekuje premijera EVRO protiv Engleske na stadionu u Gelzenkirhenu.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

76. minut - I još jednu veliku šansu slabo završava Vlahović!

73. minut - Fenomenalno brani Predrag Rajković - Isak je uputio izuzetno nezgodan šut, ali je naš čuvar mreže još jednom reagovao kao mačka i sprečio siguran gol.

 

 

70. minut - GOL! 3:0 VODI SRBIJA! Posle velike konfuzije ispred gola Švedske Dušan Tadić je zabio loptu u gol! Kostić je probio po strani, ali nije dobro završio, da bi nakon rikošeta i promašaja Mitrovića kapiten "ubio pauka" u Olsenovom golu!

69. minut - Gudelj je poslao fenomenalnu loptu za Vlahovića u prostor, ali je ona napadaču Srbije pobegla posle prvog kontakta pa je šutirao preko gola.

Republika

Foto: Republika

Transparent srpskih navijača

68. minut - "Kosovo je Srbija" transparent osvanuo je u Stokholmu.

60. minut - GOL! 2:0 ZA SRBIJU! Mitrović je iskoristio fenomenalno dodavanje Mladenovića i skrenuo loptu pored Olsena u gol! "Orlovi" koriste svoje šanse, Šveđani ne - i bilo bi sjajno da tako bude i na EVRO.

59. minut - Odlično je reagovao Rajković ponovo posle šuta Isaka.

48. minut - Ponovo prete Šveđani, Kuluševski je dobro šutirao unutar kaznenog prostora, ali je Pavlović još bolje intervenisao ispred Rajkovića i sprečio potencijalnu opasnost.

47. minut - Elanga je zapretio odmah Rajkoviću šutem sa distance, ali je, baš kao i u prvom poluvremenu, čuvar mreže Srbije to bez mnogo problema zaustavio.

46. minut - Gudelj je na terenu umesto Lukića.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2 minut - Bezobrazan potez Kuluševskog doveo je do toga da Pavloviću mora da se ukaže pomoć zbog krvavog nosa. Šveđanin je Strahinju podmuklo kramponima po licu zakačio posle starta.

45. minut - Igraće se tri minuta nadoknade.

36. minut - Mogla je biti ozbiljnija situacija pred golom Rajkovića, ali je u poslednjem momentu dobro intervenisao Stojić.

Republika

Foto: Republika

Navijači Srbije zapalili baklje

20. minut - Evo nove sjajne prilike za Vlahovića koji je prebacio loptu malo preko gola!

 

 

18. minut - GOL! SRBIJA VODI 1:0! Sergej Milinković-Savić pogađa glavom iz prve prave šanse! Živković je odlično centrirao, odbrana domaćih je zaboravila SMS koji je lako sproveo loptu u mrežu Olsena!

14. minut - I dalje bez prevelikih uzbuđenja pred golovima, Švedska uglavnom drži loptu.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

17:54 - Dve Šveđanke koje su večeras di-džejevi su otišle korak dalje i pustile čuvenu našu pesmu "Đurđevdan" na "Frends" Areni.

17:34 - Stokholmom se ori: "Kosovo je srce Srbije".

https://youtu.be/9HwcwBfnvH8

17:22 - Podsetimo, Republika je u Stokholmu na licu mesta gde pratimo sva događanja. Iako je policija dobila dojavu o bombi, meč bi trebalo da se odigra nesmetano.

17:20 - Evo kako izgledaju sastavi jednog i drugog tima:

Republika

Foto: Republika

Sastavi Srbije i Švedske
UVOD

Sledećeg petka 14. juna startuje 17. Evropko prvenstvo u fudbalu koje će se ove godine održati u Nemačkoj. Među 24 selekcije Starog kontinenta, nokon gotovo četvrt veka našla se i reprezentacija Srbije koja je voljom žreba smeštena u Grupu C zajedno sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

Pre par dana Srbija je u prvoj pripremnoj utakmici poražena u Beču od Austrije rezultatom 2:1, a danas će se u Stokholmu sastati sa reprezentacijom Švedske koja neće biti deo evropske fudbalske smotre.

Nakon poraza u Beču, izabranici selektora Dragana Stojkovića žele da dobrim rezultatom na severu Evrope, podignu samopouzdanje uoči predstojećih mečeva, a time i povrate poverenje ljubitelja fudbala u Srbiji koji su zasigurno razočarani sa ostvarenjima "orlova" u poslednja tri odigrana meča u kojima su zabeleženi neuspesi u mečevima sa Rusijom i Austrijom, uz minimalni trijumf nad selekcijom Kipra.

Republika

Foto: Republika

"Frends" Arena u Švedskoj

Za ljubitelje fudbala širom sveta, susret između Švedske i Srbije imaće poseban značaj zbog oproštaja jednog od najvećih fudbalera svih vremena - Zlatana Ibrahimovića. Njegova fudbalska karijera obilovala je neverovatnim uspesima, a ovaj meč predstavljaće emotivan trenutak za sve pristalice fudbala.

Duel između Švedske i Srbije zakazan je za 18 časova, a osim Arene Sport Premijum 1 i RTS1, duel možete direktno pratiti i na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading