TRIJUMF ZLATA VREDAN U BELOJ CRKVI: Golman gostiju se "razbranio", pa su fudbaleri BAK-a morali dobro da se "pomuče" za tri boda!

Autor:

Sport

14.05.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadovoljni su svi u redovima pobedničkog tima.

TRIJUMF ZLATA VREDAN U BELOJ CRKVI: Golman gostiju se "razbranio", pa su fudbaleri BAK-a morali dobro da se "pomuče" za tri boda!

Foto: FK Bak Bela Crkva

U okviru 27. kola Vojvođanske lige Istok ekipa BAK-a iz Bele Crkve ugostila je sastav Begeja iz Žitišta. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 14. pozicije (23 osvojena boda), dok su gosti bili na petom mestu sa bodovnim saldom na koti 40.

Republika

Gosti ulaze u finiš sezone "bez briga", plasmanom na tabeli su trenutno sigurni, ne mogu dole, a ni gore, pa igraju "za svoju dušu", dok se domaćin trudi da obezbedi što jači bodovni saldo, kako bi izborili opstanak. 

Od prevelike želje za pobedom domaći igrači nisu najbolje ušli u meč, napadali su od samog starta fudbaleri BAK-a, ali nisu uspevali da stignu do pogotka. Na isteku 26. minuta gosti su presekli pas odbrambenog igrača rivala, Kristijan Nikolić rutinski postiže gol za 1:0 u korist Begeja. 

Do odlaska na odmor domaći su stvarali prilike uglavnom iz prekida, ali je golman gostiju u par navrata odličnim intervencijama čuvao svoju mrežu. Nakon 45 minuta igre, Begej vodi 1:0.

Za vreme pauze trener domaćih, Petar Živković odlučio se da izvrši tri izmene, dok su gosti imali u protkolu samo 11 igrača, pa nisu imali "pomoć sa klupe". Dosta odlučnije igrači BAK-a kreću od starta nastavka, i to im se ubrzo isplatilo.

Republika

Foto: FK Bak Bela Crkva

Startnih 11 BAK-a

Igrao se 52. minut kada je Saša Simić evrogolom zatresao mrežu rivala, 1:1. Tada su domaći imali inicijativu, pritisli su igrače Begeja, međutim duga lopta na njihovoj polovini, mladi Mirko Rapaić postiže gol, tim iz Žitišta opet vodi, 2:1.

Par minuta kasnije domaći gotovo identičnom akcijom stižu do izjednačenja, duga lopta, rezervista Filip Sekulović trese mrežu golmana Miljevića, 2:2. Pritiska BAK nakon toga, stvara prilike, ali ne uspeva da povede po prvi put na meču.

Golman gostiju u par navrata stvara velike probleme napadačima protivničkog tima, međutim u 78. minutu tim iz Bele Crkve stiže do pogotka, vrednog prvog vođstva na utakmici.

Jovica Motorov donosi veliku radost domaćim igračima i navijačima, BAK vodi 3:2, prvo vođstvo tima iz Bele Crkve na utakmici. Do poslednjeg sudijskog zvižduka nove promene rezutlata nije bilo, odradili su posao "crno-beli" i osvojili su jako vredna tri boda.

BAK (Bela Crkva) - Begej (Žitište) 3:2 (0:1)

BAK: Andrejić, Bekirovski (od 46' Sekulović), Jožić, Marić (od 46' A. Jungić), Starović, Anđelić, Kračunjel (od 89' Trifunović), Milković (od 80' Crnogorac), Motorov, Simić, Čolak (od 46' D. Jungić)

Begej: Miljević, Mijatović, Zekić, Umićević, Novak, Rapaić, Golijanin, Nikolić, Čabrilo, Obrenić, Novaković

Ovim trijumfom BAK je napravio veliki korak ka opstanku, i u finiš sezone ulazi sa jako dobrim šansama da i sledeće takmičarske godine nastupa u istom rangu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading