SKRIVENE PORUKE ČLANOVA BRITANSKE KRALJEVSKE PORODICE: Pogledajte šta način odevanja govori o njima (VIDEO)

Autor:

Svet

29.04.2024

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska kraljevska porodica zvanično ne donosi političke odluke u zemlji, ali i te kako predstavlja moćni činilac u svetu diplomatije

SKRIVENE PORUKE ČLANOVA BRITANSKE KRALJEVSKE PORODICE: Pogledajte šta način odevanja govori o njima (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Članovi kraljevske porodice su velike diplomate i to nikad više nego na putovanjima po inostranstvu. Dakle, to možete da vidite po stilu odevanja i da pogodite zemlju domaćina na osnovu garderobe koju nose., piše Eliza Skarborou, veliki poznavalac mode.

Članovi kraljevske porodice često koriste suptilne izbore odeće da bi odali počast svom domaćinu, od podrške lokalnim dizajnerima i usvajanja lokalnih stilova do oblačenja u nacionalnu boju ili boju zastave.

Neki su otišli ​​prvim putem - poput šešira Sare Ferguson sa LA velikim slovima isprintanim na poleđini velikim slovima kada je bila na turneji u Los Anđelesu.

Prilikom stranih poseta, kraljevska garderoba mora da uspostavi delikatan balans, odajući počast zemlji domaćinu, istovremeno priznajući njihov identitet kao predstavnika Ujedinjenog Kraljevstva.

Kao jedna od najposećenijih monarhija na svetu, sa pokojnom kraljicom Elizabetom II koja je kao šefica države posetila više od 100 zemalja, britanska kraljevska porodica je pokazala da boja haljine, poreklo tkanine ili nacionalnost dizajnera može služiti mnogim funkcijama.

Odeća može nečujno da prenese poštovanje prema zemlji domaćinu na kraljevskoj turneji kroz nacionalni cvet ili ugrađeni simbol bez potrebe da nosilac ikada javno da primedbu.

Od pokojne kraljice koja je bila pionir u korišćenju odeće za projekciju poruke, do princeze od Velsa čiji su kompleti haljina i mantila u skladu sa nijansom nacionalne zastave ili amblema zajedno sa dizajnerima iz lokalnog regiona, uvek postoji simbolička i politička moć u odeći.

Posebno je princeza od Velsa izabrala džemper Alekandera Mekvina u savršenoj nijansi ukrajinske plave za svoju posetu Ukrajinskom kulturnom centru nedeljama nakon od početka rata u Ukrajini, a za nagradu Earthshot Prize iznajmljena haljina je signalizirala njenu posvećenost održivosti.

Kada je na turneji u inostranstvu, Kejt će se boriti za britanske dizajnere, ali će se pametno pohvaliti svojim domaćinima, od dizajnera rođenog u Montrealu Erdema Moralioglua u Kanadi, do Dajane fon Furstenberg u Sjedinjenim Državama i Prabala Gurunga u Singapuru.

Članovi kraljevske porodice imaju meku moć, ne mogu da zauzmu političke strane, oni se ponašaju kao figure nacije, služeći predstavljanju njenih ideala i vrednosti.

Njihove akcije moraju da govore više od reči, a oni koriste i svoju garderobu da to prikažu.

(Republika/Daily Mail)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading