DEČAK DOŽIVEO STRUJNI UDAR U ŠKOLI! Težak incident u Beogradu! DODIRNUO KABL!

Autor:

Vesti

15.05.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada nema informacija o mogućim posledicama, ali se pretpostavlja da je strujni udar bio lakši.

DEČAK DOŽIVEO STRUJNI UDAR U ŠKOLI! Težak incident u Beogradu! DODIRNUO KABL!

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć na terenu

Težak incident dogodio se danas nešto posle podneva u jednoj osnovnoj školi u Beogradu, kada je jedan dečak zadobio povrede usled strujnog udara.

Za sada nema informacija o mogućim posledicama, ali se pretpostavlja da je strujni udar bio lakši.

Kako saznaje Telegraf, zbog toga što je dete osetilo peckanje u prstima i u stomaku pozvana je ekipa Hitne pomoći, koja ga je zbrinula.

Dete je, prema prvim informacijama, dotaklo kabl klima-uređaja.

Podsećamo, jedna mlađa osoba teško je povređena pre tri dana kada se u železničkoj stanici Užice teretna, popela na vagone i doživela strujni udar iz kontaktne mreže iznad pruge, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Na zahtev otpravnika vozova u železničkoj stanici Užice teretna, isključen je napon u kontaktnoj mreži iznad pruge Užice - Užići, jer je otpravnik vozova primetio mlađu osobu kako se penje po vagonima na petom staničnom koloseku.

Ova osoba je, kako se dodaje, potom ušla u strujno kolo iznad pruge i doživela strujni udar.

Ispostavilo se da je reč o dečaku starom 15 godina, koji je posle zbrinjavanja u užičkoj bolnici zbog težine povreda prevezen u Dečju kliniku u Tiršovoj.

Još nije utvrđeno odakle je došao dečak na stanicu, ali pretpostavlja se da je bio na rođendanu u obližnjoj sali. On je sada u stabilnom stanju.

Iz Infrastrukture podsećaju da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine 25 hiljada volti i da čak nije potrebno ni da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara. 

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading