MONSTRUM SILOVAO ĆERKU, NAPRAVIO JOJ SEDMORO DECE: Građani ZGROŽENI, pogledajte gde su ga videli, zar nije dobio DOŽIVOTNU?! (VIDEO)

Autor:

Svet

29.04.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova ćerka, koju je zlostavljao od 11. godine, nestala je 1984. sa 18 godina

MONSTRUM SILOVAO ĆERKU, NAPRAVIO JOJ SEDMORO DECE: Građani ZGROŽENI, pogledajte gde su ga videli, zar nije dobio DOŽIVOTNU?! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Jozef Fricl uskoro bi mogao da izađe na slobodu

Incestno čudovište Jozef Fricl (89) "već je spakovao kofere" verujući da će biti prebačen u normalan zatvor iz svog zatvora za mentalno obolele pre nove sudske presude.

Austrijski seksualni prestupnik Jozef Fricl veruje da će novom presudom suda ove nedelje biti prebačen iz zatvora visoke bezbednosti u kojem je bio poslednjih 15 godina u obični zatvor, navodi se u izveštajima.

Veće će u utorak odlučiti da li 89-godišnjaka treba premestiti iz zatvora Štajn u Krems na Dunavu, odeljenja za mentalno obolele u kojem je služio doživotnu kaznu zatvora nakon što je optužen za incest i druge gnusne zločine.

On je već spakovao svoje malo stvari u dve sportske torbe, izveštava Kronen Zeitung pozivajući se na službenike straže, jer očekuje da će biti premešten "odmah" nakon saslušanja.

Na prethodnom ročištu Friclu je u januaru odobren uslovni otpust, ali je ovo kasnije poništio Viši regionalni sud u Beču.

U martu je rečeno da "još nisu razjašnjene neophodne činjenice za odluku o takvom uslovnom otpuštanju".

Fricl je zatvoren 2009. godine nakon što je priznao da je silovao svoju ćerku Elizabet, držao je zatočenu u podrumu 24 godine i sa njom napravio sedmoro dece, od kojih je jedno umrlo od posledica zanemarivanja.

Sada njegov branilac Astrid Vagner kaže da on više ne predstavlja opasnost i da bi trebalo da bude uslovno pušten iz zatvora.

Na ovonedeljnom ročištu, koje će se održati iza zatvorenih vrata, tri sudije će odmeriti tužbe. Predviđeno je da se održi sat vremena od 13 časova, a Vagner će pre i posle davati izjave za medije, prenosi se.

Kao i na prethodnu presudu, na nju se mogu žaliti Fricl, njegov advokat i kancelarija javnog tužioca. Podrazumeva se da bi Fricl morao da ostane u zatvoru Štajn dok se ne donese konačna odluka o žalbama.

Ostareli osuđenik pati od napredovanja demencije koja izaziva trenutke odsutnosti, ali je mogao da prati postupak na poslednjem ročištu, rekao je Vagner.

Friclovo psihičko stanje je u poslednjih deceniju i po procenila sudski psihijatar Hajdi Kastner.

Ona ga je 2009. opisala kao "ekstremno psihički nenormalnog" i "emocionalno nepismenog", ali je u ovogodišnjem izveštaju došla do zaključka da više nije opasan.

Ona je rekla da on pati od demencije, da je fizički slab i da mu je potreban okvir za hodanje da bi se mogao kretati, prenose austrijski mediji.

Vagner tvrdi da izveštaj znači da treba razmotriti njegovo puštanje na slobodu i pokazao da on više ne predstavlja pretnju.

- Ne bih se plašio da se uselim kod njega u stan, ili da živim sa njim u staračkom domu. On više nema seksualni nagon - rekla je ona.

U januaru je objavljeno da je osuđenik primećen u kafićima u blizini svog zatvora u Kremsu na Dunavu, u severnoj Austriji, očigledno u pripremi za njegovo puštanje na slobodu.

Ugledni regionalni nedeljnik Bezirksblat tvrdi da je Fricl "viđen u različitim kafićima Kremsa".

Urednik Bezirksblata koji je godinama pratio slučaj Fricl potvrdio je višestruka viđenja razvratnog osuđenika kako pije kafu.

- Istina je. Reklo mi je nekoliko ljudi u koje potpuno verujem da su ga videli - rekla je ona, želeći da ostane anonimna.

- Nije kao da je samo jedan stanovnik bio ubeđen da je video Fricla. Ovu informaciju sam dobio od nekoliko pouzdanih poznanika nezavisno jedan od drugog.

Izopačeni penzioner je stekao pravo na uslovni otpust u martu ove godine prema austrijskim zakonima o blažim kaznama.

Zatvorenici za koje se proceni da su spremni za uslovni otpust mogu biti pušteni na slobodu u zavisnosti od ponašanja, psihičkog i fizičkog stanja.

Fricl je 2009. godine osuđen na doživotni zatvor zbog incesta, silovanja, prinude, lažnog zatvaranja, porobljavanja i za ubistvo iz nehata jednog od njegovih sinova.

Njegova ćerka Elizabet, koju je zlostavljao od 11. godine, nestala je 1984. sa 18 godina.

Izašla je tek 2008. iz podrumske komore nalik tamnici u gradu Amšteten gde ju je otac držao zatočenu. Fricl je sam napravio podrum.

Zlostavljanje je rezultiralo rođenjem sedmoro dece - od kojih je troje ostalo u zatočeništvu sa majkom.

Jedno je stradalo od Friclove ruke, nekoliko dana nakon rođenja. Telo je bacio u pećnicu. Ostalo troje su odgajali Fricl i njegova supruga Rozmari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading