OTAC MONSTRUM NA SLOBODI! Ubio ženu, silovao i usmrtio ćerku Kristinu (13), otkriveno za šta je iskoristio SINA

Autor:

Svet

25.04.2024

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući novim DNK analizama dogodio se obrt u istrazi

OTAC MONSTRUM NA SLOBODI! Ubio ženu, silovao i usmrtio ćerku Kristinu (13), otkriveno za šta je iskoristio SINA

Foto: shutterstock

Marijan Marinesku, čiji slučaj intrigira javnost gotovo tri decenije, konačno je osuđen 2021. godine za gnusan zločin koji je počinio.

Nakon što je dugo uspevao da izbegne krivično gonjenje, nove tehnike DNK analiza dovele su do potvrde njegove krivice za ubistvo supruge i ćerke 1993. godine u Francuskoj.

Osuđen nakon 28 godina bega

Marijan Marinesku, poreklom iz Rumunije, uspešno je 28 godina bežao od zločina koji je počinio, sve dok nove tehnike DNK analiza nisu potvrdile da je on kriv za ubistvo svoje supruge i ubistvo i silovanje ćerke 1993. godine u Francuskoj.

Muškarac, star 75 godina, napokon je osuđen 2021. godine, gotovo tri decenije nakon što je počinio gnusan zločin.

Novi obrt u istrazi

Više meseci, istražno veće u Izeru je raspravljalo o dužini pritvora za osumnjičenog koja je u junu 2021. godine dobila novi obrt, identifikacijom DNK na odeći 13-godišnje ćerke.

- Nismo iznenađeni ovim oslobađanjem - rekao je advokat.

Pre mesec dana podneta su četiri zahteva za dodatne dokaze "koje je istražni sudija pre nekoliko dana nagovestio da će odobriti", dodao je advokat i rekao da u ovoj fazi nema suđenja osumnjičenom Marijanu Marinesku.

Alibi i novi preokreti

Marijan Marinesku dugo nije bio osumnjičen, jer se njegov alibi smatrao čvrstim, ali je konačno optužen 2021. godine. Tada je istraga dobila zaokret nakon novih laboratorijskih istraživanja i ispitivanja tragova očeve sperme na ćerkinim pantalonama.

U to vreme, alibi osumnjičenog je bio njegov put u Rumuniju sa sinom u vreme zločina, koji se kasnije ispostavio lažnim, prema istražiteljima.

Konačno suočavanje

Marijan Marinesku se u decembru pojavio pred istražnim većem Apelacionog suda u Grenoblu, putem video-linka, gde je "žestoko branio svoju nevinost". Njegov advokat je rekao da se njegov klijent suočava sa "velikim rizikom da pravda ne bude zadovoljena".

Ovaj slučaj je dugo bio misterija, a konačno rešenje i osuda Marijana Marineskua predstavljaju važan korak ka pravdi za žrtve i njihove porodice.

Osim toga, on predstavlja primer kako napredak u tehnologiji može dovesti do rasvetljavanja i rešavanja starih, nerešenih slučajeva zločina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading