SKANDAL U IZRAELU: Zabranjen program poznate televizije, odmah je stigao i DIREKTAN ODGOVOR

Autor:

Svet

05.05.2024

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne samo što je zabranjen rad TV stanice, već Izraelci žele i imovinu da joj zaplene

SKANDAL U IZRAELU: Zabranjen program poznate televizije, odmah je stigao i DIREKTAN ODGOVOR

Foto: Tanjug/Jeff Moore/PA via AP

Direktor Al Džazire u Izraelu i za palestinske teritorije Valid Omari izjavio je danas, povodom odluke izraelske vlade da zabrani emitovanje programa te katarske televizije u Izraelu, da su takve radnje "opasne" i da su politički, a ne profesionalno motivisane.

Pravni tim Al Džazire priprema odgovor, rekao je Omari za Rojters, a agencija navodi da to verovatno znači da će taj uložiti žalbu sudu protiv ove odluke.

Ranije danas, ratni kabinet premijera Izraela Benjamina Netanijahua odobrio je gašenje programa Al Džazire u Izraelu, nakon što je Kneset u aprilu usvojio zakon kojim se omogućava zatvaranje stranih medijskih kuća koje se smatraju bezbednosnom pretnjom po Izrael.

Ministar telekomunikacija Izraela Šlomo Karhi sada ima ovlašćenje da sprovede odluku u delo i da naloži izraelskim kablovskim operaterima da izbace Al Džaziru iz programske šeme, da naredi zaplenu imovine te stanice i da internet provajderima naloži da blokiraju pristup portalu katarske televizijske stanice, navodi Rojters.

Danas se oglasio i Hamas.

Lider Hamasa Ismail Hanije izjavio je danas da izraelski premijer Benjamin Netanijahu "sabotira" napore posrednika između Izraela i te palestinske militantne grupe za postizanje primirja, kao i pozive drugih zemalja koje su apelovale na okončanje rata u Pojasu Gaze.

Hanije je u saopštenju optužio Netanijahua za nastavak "agresije i širenje kruga sukoba", prenosi Tajms of Izrael.

Hanije je ponovio da Hamas želi da bude postignut sveobuhvatni prekid vatre koji bi okončao "izraelsku agresiju, garantovao povlačenje Izraela iz Pojasa Gaze i omogućio dogovor za oslobađanje talaca u zamenu za palestinske zatvorenike u izraelskim zatvorima".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading