POLICIJA POTVRDILA JEDNU STVAR: Novi detalji o smrti devojčice koja je sa mamom skočila u Bojanu zbog oca nasilnika

Autor:

Svet

05.05.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo devetogodišnje devojčice izvučeno je sinoć iz reke Bojane

POLICIJA POTVRDILA JEDNU STVAR: Novi detalji o smrti devojčice koja je sa mamom skočila u Bojanu zbog oca nasilnika

Foto: Facebook/Printscreen

Albanska policija je saopštila da na telu devetogodišnje devojčice, koje je sinoć izvučeno iz reke Bojane u Skadru, nisu pronađeni tragovi zlostavljanja.

Ova tužna vest je potresla celu zajednicu, a detalji istrage i okolnosti koje su prethodile ovom događaju izazivaju šok i zabrinutost.

Preliminarni pregled tela i saopštenje policije

Prema saopštenju policije, preliminarni pregled tela, u prisustvu veštaka sudske medicine, nije otkrio tragove nasilja. Ova informacija je izazvala dodatnu pažnju javnosti, koja sada čeka dalji razvoj događaja i konačne rezultate istrage.

Foto: Alma Bushati Arrazi Facebook printscreen

Alma Arazi

 

Nestanak devetogodišnje devojčice i njene porodice

Podsetimo, devojčica je skočila u reku zajedno sa majkom Almom A. (39), sestrom (8) i bratom (4), kako bi se spasili od oca nasilnika.

Nestanak ove porodice je prijavljen 2. maja, a suprug Ergiz A. (31) je tek narednog dana prijavio njihov nestanak, što je dodatno uznemirilo javnost.

Hapšenje supruga zbog sumnje na zlostavljanje

Policija je uhapsila Ergiza zbog sumnje da je zlostavljao suprugu i decu, iako on to odlučno negira.

Ova situacija izaziva dodatnu zabrinutost i postavlja pitanje o ulozi državnih organa u zaštiti žrtava nasilja u porodici.

- Građanin E. A. (31) je dana 03.05.2024. godine prijavio da je dan ranije, 2. maja da su njegova supruga, A.A. (39) i njihovo 3 maloletne dece (9, 8 i 3 godine) nestali. Formirana je posebna istražna grupa da istraži razloge napuštanja stana. Na osnovu izvršenih uviđaja i policijskih obaveštajnih podataka, sumnja se da je razlog napuštanja stana nasilje koje je 31-godišnjak izvršio prema supruzi i deci, za koje se sumnja da su izvršili samoubistvo. Dana 04.05.2024. godine, E. A. koji je ranije osuđivan za gajenje opojnog bilja, uhapšen je zbog krivičnog dela izazivanje samoubistva - saopšteno je iz policije.

Foto: Facebook/Printscreen/Alma Bushati Arrazi

Alma Arazi

 

Sumnja u izazivanje samoubistva i hapšenje supruga

Prema saopštenju policije, sumnja se da je razlog napuštanja stana nasilje koje je 31-godišnjak izvršio prema supruzi i deci, zbog kojeg su izvršili samoubistvo.

Ova teška optužba ima potencijal da dodatno uzdrma zajednicu i postavi pitanja o efikasnosti sistema zaštite žrtava porodičnog nasilja.

Ova tragedija u Skadru izaziva duboku tugu i zabrinutost, dok istovremeno otvara pitanja o zaštiti žrtava porodičnog nasilja i ulozi državnih organa u prevenciji ovakvih tragičnih događaja.

Nadu za bolju budućnost bismo mogli pronaći u jačanju svesti o važnosti prevencije nasilja u porodici i unapređenju mehanizama zaštite žrtava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading