ALBANSKA POLICIJA POHAPSILA OPASNU NARKO-BANDU! Kurtijev odbornik pao sa 400.000 evra droge

Autor: T. B. - E. S. T.

Vesti

16.08.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mujeci je, kako se navodi, bio deo kriminalne grupe koja je prevozila narkotike u Albaniju

ALBANSKA POLICIJA POHAPSILA OPASNU NARKO-BANDU! Kurtijev odbornik pao sa 400.000 evra droge

Foto: YouTube/Printscreen, Tanjug/AP

Policija u Albaniji uhapsila je člana Pokreta Samoopredeljenje i odbornika te stranke u Skupštini Prištine Besnika Mujecija pod sumnjom za prodaju i trgovinu narkoticima u Albaniji, a u toj policijskoj akciji zaplenjeni su narkotici u vrednosti od skoro pola miliona evra, prenosi Albanijan post.

Mujeci je, kako se navodi, bio deo kriminalne grupe koja je prevozila narkotike u Albaniju, a uhapšeni su locirani sa sumnjivom pošiljkom narkotika u kojoj se nalazilo 11.300 tableta ekstazija, tržišne vrednosti oko 400.000 evra.

Kako je navedeno na zvaničnom Fejsbuk profilu albanske policije, tokom akcije uhapšeni su Mithat Ramadani (30) i Besnik Mujeci (40), obojica iz Prištine, i Kalem Picari (24), Ambra Miftari (28) i Danijel Avdija (26) s prebivalištem u Tirani.

Albanska policija je saopštila i da je istraga pokazala da su pomenute osobe, koristeći turističku sezonu i pojačan saobraćajni promet, pošiljke slali preko autobuskih linija Priština-Tirana.

- Nakon što su pošiljke stizale u Tiranu iznajmljenim automobilima su transportovane po Tirani i u druge gradove, uglavnom na obali Albanije - naveli su iz policije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je juče da je sada mnogo jasnije pod kakvim uticajem je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja vodio akcije protiv Srba i podelio sliku na kojoj se Svečlja vidi s uhapšenim Mujecijem.

- Dok Svečlja na sve načine bez dokaza kriminalizuje Srbe na severu KiM, potajno grli narko-dilere iz Samoopredeljenja! Sada je mnogo jasnije pod kakvim je uticajem vodio akcije protiv Srba i Srpske liste i prevrtao Euleksova vozila - napisao je Petković na Tviteru.

Povod za Petkovićevu reakciju je fotografija koja se pojavila posle vesti o hapšenju, a na kojoj su zajedno Mujeci i Svečlja.

Spasić: Narkotici za finansiranje vlasti

Boža Spasić, nekadašnji obaveštajac, kaže za Srpski telegraf da je povezanost političara, koji su oko Aljbina Kurtija, s drogom poznata stvar, te da to vrlo dobro znaju, kako naše tako i strane, obaveštajne službe.

- Teroristi OVK i kvazipolitičari okupacione vlasti na Kosovu i Metohiji su apsolutno zavisni od prodaje i drugih poslova oko droge. Poznata je i činjenica da je u takve poslove svojevremeno bio umešan i Ramuš Haradinaj, kao i sin Hašima Tačija, koji je takođe hapšen zbog droge. Okupacioni političari u pogledu droge su bitan faktor međunarodne trgovine drogom. Hapšenje bliskih saradnika Kurtija s drogom nije nikakvo iznenađenje jer se njegova vlast finansira poslovima oko droge. Ova činjenica je poznata i Evropolu i Evrodžastu, kao i Interpolu, ali politički interesi Zapada nadvladavaju moguće zaplene i presecanje Kurtijevog puta droge - kazao je Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading