''KIŠA PADA, SRBIJA PROPADA!'' - SKANDALOZNO SKANDIRANJE TORCIDE! Hajdukovi navijači slave proterivanje Srba - sramni transparenti i izostala osuda!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.05.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji najnormalnije prihvatili stihove "Kiša pada, Srbija propada. Vjetar piri, Hrvatska se širi" i "Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina". Bruka i sramota!

''KIŠA PADA, SRBIJA PROPADA!'' - SKANDALOZNO SKANDIRANJE TORCIDE! Hajdukovi navijači slave proterivanje Srba - sramni transparenti i izostala osuda!

Foto: Profimedia/AFP

Navijači Hajduka - popularna "Torcida"

Meč 33. kola elitnog ranga hrvatskog fudbala u kome je splitski Hajduk na "Poljudu" dočekao ekipu Varaždina, protekao je u već više puta viđenom koloritu.

Naime, navijači splitskog kluba, popularna "Torcida" istakla je transparent koji je izazvao zgražavanje.Transparent je bio posvećen godišnjici zločinačke akcije "Bljesak" iz devedesetih godina prošlog veka, koja je dovela do proterivanja Srba iz Slavonije.

Pored transparenta, navijači su skandirali uvredljive parole na račun Srba, što je dodatno produbilo tenzije tokom utakmice.

Foto: Index.hr/printscreen

Novi skandal u Hrvatskoj

 

Ono što svakako predstavlja daleko veći skandal, jeste činjenica da su pojedini mediji u Hrvatskoj, bez osude preneli navedena dešavanja na tribinama stadiona "Poljud", uz citiranje kako transparenata, tako i pesama kojima se raspiruje mržnja prema Srbima i Srbiji.

Za njih su stihovi "Kiša pada, Srbija propada. Vjetar piri, Hrvatska se širi" i "Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina", sasvim normalan kolorit hrvatskih stadiona.

Da podsetimo, zločinačka akcija "Bljesak" se dogodila 1. i 2. maja 1995. godine na teritoriji Zapadne Slavonije tokom koje je za samo 36 sati proterano i ubijeno preko 18.000 srpskog stanovništva.

Haški sud je aprila 2011. godine navedenu "akciju" okarakterisao kao udruženi zločinački poduhvat čiji je cilj bio prisilno i trajno uklanjanje svog srpskog stanovništvo iz Krajine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading