PRVO OBRAĆANJE BELOUSOVA: Novi ruski ministar odbrane govorio o GORUĆEM problemu vojske (VIDEO)

Autor:

Svet

13.05.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni mediji citirali su Belousova kako je rekao da postoji previše birokratije oko isplate naknada vojnom osoblju.

PRVO OBRAĆANJE BELOUSOVA: Novi ruski ministar odbrane govorio o GORUĆEM problemu vojske (VIDEO)

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Gavriil Grigorov

Andrej Belousov, iznenadni izbor Vladimira Putina za novog ruskog ministra obdrane, rekao je u ponedeljak da je vojnicima potreban bolji pristup smeštaju, bolnicama i socijalnim naknadama.

Belousov, ekonomista koji je prethodno bio zamenik premijera, naglasio je potrebu da se bolje brine o ruskim vojnicima u obraćanju parlamentarnom odboru, prvom otkako ga je Putin imenovao u nedelju da zameni Sergeja Šojgua.

Državni mediji citirali su ga kako je rekao da postoji previše birokratije oko isplate naknada vojnom osoblju. Bilo je i problema sa smeštajem i lečenjem.

- Mislim da je haos kada učesnike vojne operacije koji se vraćaju na odmor teraju iz civilnih medicinskih ustanova u bolnice koje su često jednostavno prenatrpane. Ovo pitanje treba rešiti - rekao je Belousov.

Čini se da su komentari Belousova, koji nema vojno iskustvo, imali cilj pokazati pripadnicima oružanih snaga da razume njihovu zabrinutost i da će raditi na poboljšanju njihovih uslova.

Obraćao se Odboru za odbranu i bezbednost gornjeg doma parlamenta, Saveta Federacije, u sklopu procesa potvrđivanja novog sastava vlade nakon što je početkom ovog meseca počeo peti Putinov predsednički mandat.

Podsetimo, Andrej Removič Belousov je obavljao funkciju prvog zamenika ruskog premijera od 2. januara 2010. godine. Ranije je bio ekonomski pomoćnik predsednika Rusije i ministar za ekonomski razvoj. 

Belousov je nakratko bio vršilac dužnosti premijera Rusije u aprilu i maju 2020, nakon što je Mihail Mišustin oboleo od COVID-19.

Belousov je rođen u Moskvi 17. marta 1959. godine. Studirao je ekonomiju na Moskovskom državnom univerzitetu i diplomirao sa odličnim uspehom 1981. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading