PARA NA PARU IDE, GOVOR MU SE ISPLATIO! Evo koliko je NOVCA prikupio Bajden za kampanju u samo JEDNOM danu!

Autor:

Svet

10.03.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj brzinski rast prikupljenih sredstava jasno ukazuje na podršku koju Bajden uživa među svojim pristalicama.

PARA NA PARU IDE, GOVOR MU SE ISPLATIO! Evo koliko je NOVCA prikupio Bajden za kampanju u samo JEDNOM danu!

Foto: Tanjug/AP

Štab kampanje za reizbor američkog predsednika Džozefa Bajdena saopštio je danas da je uspeo da prikupi neverovatnih 10 miliona dolara za samo jedan dan nakon što je Bajden održao govor u Kongresu.

Ovaj podatak je posebno značajan imajući u vidu da je tokom celog januara prikupljeno više od 42 miliona dolara za Bajdenovu kampanju, navodi Rojters.

Ovaj brzinski rast prikupljenih sredstava jasno ukazuje na podršku koju Bajden uživa među svojim pristalicama, kao i na mobilizaciju koja se dešava nakon njegovih javnih nastupa.

Bajden optužio Trampa za opstrukciju zakona i podršku Putinu

U svom 68-minutnom obraćanju Kongresu, Bajden je oštro kritikovao bivšeg predsednika Donalda Trampa, optužujući ga da predstavlja pretnju po demokratiju i da opstruiše donošenje zakona koji bi rešili problem ilegalnih migracija.

Takođe, Bajden je istakao da Tramp ne želi da prizna svoje pokušaje da poništi rezultate izbora 6. januara 2021. godine, kao i da podržava ruskog predsednika Vladimira Putina. Ove tvrdnje su izazvale značajnu pažnju javnosti i dodatno polarizovale političku scenu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rekordan broj gledalaca Bajdenovog govora u Kongresu

Nakon Bajdenovog govora u Kongresu, zabeležen je rekordan broj gledalaca, sa procenjenih 32,2 miliona ljudi koji su pratili govor preko 14 televizijskih mreža. Ovo predstavlja povećanje od čak 18 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Važno je napomenuti da ova cifra ne uključuje gledaoce društvenih medija i ostalih digitalnih platformi, što dodatno naglašava značaj i uticaj Bajdenovog obraćanja.

Tramp podržava 37 odsto ispitanika, Bajdena 34 odsto prema anketi Rojtersa/Ipsosa

Prema anketi Rojtersa/Ipsosa sprovedenoj u februaru, 37 odsto ispitanika podržava bivšeg predsednika Donalda Trampa, dok 34 odsto ispitanika podržava aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena. Ovi rezultati ukazuju na zadržavanje Trampove podrške među njegovim pristalicama, ali i na izuzetno blizak odnos snaga između dva politička tabora.

Ovi događaji jasno pokazuju dinamičnost političke situacije u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i snažan uticaj koji javni nastupi i političke izjave imaju na mobilizaciju i podršku političkih lidera.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading