MAKRON IGRA PRLJAVU IGRU, AMERIKANCIMA NAPRAVIO ZAMKU! Bivši američki obaveštajac poručio: Provocira ih zarad JEDNOG cilja!

Autor:

Svet

09.03.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je izrazio bojazan da bi eventualno uništavanje francuskih trupa dovelo do potrebe za NATO-ovom pomoći.

MAKRON IGRA PRLJAVU IGRU, AMERIKANCIMA NAPRAVIO ZAMKU! Bivši američki obaveštajac poručio: Provocira ih zarad JEDNOG cilja!

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron

Bivši američki obaveštajac Skot Riter izneo je tvrdnje da francuski predsednik Emanuel Makron pokušava da uvuče SAD u sukob sa Rusijom, koristeći provokativne izjave o slanju trupa u Ukrajinu.

Prema Riterovim rečima, postupci Pariza predstavljaju zamku za Vašington, s obzirom na nedovoljnu vojnu snagu Francuske.

On je izrazio bojazan da bi eventualno uništavanje francuskih trupa dovelo do potrebe za NATO-ovom pomoći. Riter je istakao da takav scenario ne sme biti dopušten, upozoravajući na mogući rat između SAD i Rusije.

Makronove izjave i reakcija lidera zapadnih zemalja

Prema Makronovim rečima, zapadni lideri su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još uvek nije postignut konsenzus. Nakon ovih izjava, nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus su istakli da Nemačka neće slati vojsku u Ukrajinu, naglašavajući da isto neće učiniti ni ostale zemlje NATO-a. Ova reakcija lidera zapadnih zemalja ukazuje na nedostatak podrške za potencijalno slanje trupa u Ukrajinu, istovremeno smanjujući mogućnost eskalacije sukoba.

Analiza situacije i potencijalne posledice

Situacija oko mogućeg slanja trupa u Ukrajinu budi zabrinutost za moguće posledice koje bi mogle proizaći iz takvog poteza. Riter upozorava na opasnost od unapred neodmerenih akcija koje bi mogle dovesti do šireg sukoba između velikih svetskih sila, naglašavajući potrebu za oprezom i diplomatskim rešenjima u rešavanju ovog kompleksnog međunarodnog pitanja.

Nagoveštaji o potencijalnom slanju trupa u Ukrajinu izazivaju pažnju međunarodne javnosti, a reakcije lidera zapadnih zemalja ukazuju na oprez u vezi sa ovom temom. Kako će se situacija dalje razvijati i da li će doći do konsenzusa među zapadnim liderima ostaje da se vidi, ali je jasno da postoji potreba za pažljivim sagledavanjem mogućih posledica i traženjem diplomatskih rešenja.

(RIA novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading