TRAMP POBRKAO OBAMU I BAJDENA! Hit scena, svi zanemeli tokom govora! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.03.2024

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp i Bajden su najstariji kandidati za predsedničku poziciju u američkoj istoriji.

TRAMP POBRKAO OBAMU I BAJDENA! Hit scena, svi zanemeli tokom govora! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Na skupu u Virdžiniji prekjuče, Donald Tramp (77) je greškom pomešao Baraka Obamu s Džoom Bajdenom, izazvavši nove spekulacije o dobi najizglednijeg republikanskog kandidata za predsednika, koji je napravio takvu grešku.

Zabrinutost za starost ne zaobilazi ni Bajdena (81). Tramp i Bajden su najstariji kandidati za predsedničku poziciju u američkoj istoriji.

"Putin ima tako malo poštovanja prema Obami da je počeo koristiti izraz 'nuklearno'. Jesi li čuo? Nuklearno. Sada počinje pričati o nuklearnom oružju", izjavio je Tramp u predvečerje u Ričmondu.

Ovo je treći put u poslednjih šest meseci da je Tramp napravio sličnu zbrku, ostavljajući publiku u tišini dok je pominjao Obamu, koji je ured napustio pre više od sedam godina.

Među ostalim Trampovim lapsusima je i zamena njegove republikanske suparnice Niki Hejli s bivšom predsednicom Predstavničkog doma, Nensi Pelosi.

Hejli (52), koja i dalje učestvuje u trci za republikansku nominaciju uprkos brojnim porazima na preliminarnim izborima, pokušava se pozicionirati kao mlađa i vitalnija alternativa, nazivajući Trampa i Bajdena "mrzovoljnim starcima" u svojim reklamama.

"Briljira" i njegov kolega

Trampova greška dogodila se dan nakon što je Bajden dva puta zbunio Ukrajinu i Gazu kada je najavio da će SAD isporučiti humanitarnu pomoć vazdušnim putem Palestincima u Gazi koji gladuju zbog izraelskog bombardovanja i blokada.

U narednim danima, pridružićemo se našim prijateljima u Jordanu i drugima koji isporučuju dodatnu hranu i zalihe u Ukrajinu“, rekao je Bajden u petak. „SAD će nastojati da otvore druge rute ka Ukrajini, uključujući možda pomorski koridor“, dodao je on.

Zvaničnik Bele kuće je kasnije pojasnio da je Bajden mislio na Gazu, a ne na Ukrajinu. Gaf je redigovan u transkriptu njegove izjave. Pitanja o Bajdenovim godinama su se intenzivirala poslednjih meseci.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading