PREMA ANKETI NJUJORK TAJMSA SVET SE DRAMATIČNO MENJA: Ovaj kandidat će biti pobednik na predsedničkim izborima u Americi!

Autor:

Svet

02.03.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anketa koju je sproveo Njujork tajms, a koja je objavljena danas, pokazuje da je aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden pet procentnih poena iza Donalda Trampa, osam meseci uoči predsedničkih izbora u Americi.

PREMA ANKETI NJUJORK TAJMSA SVET SE DRAMATIČNO MENJA: Ovaj kandidat će biti pobednik na predsedničkim izborima u Americi!

Foto: Printskrin/Youtibe/Nikola Full Gamer

Da se izbori održavaju danas, 43 odsto Amerikanaca bi se izjasnilo u korist demokratskog predsednika Bajdena, dok bi 48 procenata glasalo za bivšeg predsednika iz redova Republikanske stranke, što je malo povećanje u korist Trampa u odnosu na prošlu anketu koju je uradio Njujork tajms u decembru.

Blizu 10 odsto anketiranih nije želelo da se izjasni ili su neopredeljeni.

Ankete su pokazale da postoje negativni pogledi na način na koji Bajden obavlja funkciju, pa 47 posto anketiranih ne opravdava način na koji radi svoj posao, što mu je najslabiji rezultat otkako je preuzeo mandat, prenosi Tanjug.

Bajden i Tramp odmerili snage na stranačkim predizborima u Mičigenu

Podsetimo, 28. februara je objavljeno da su predsednik SAD, demokrata Džozef Bajden, i glavni favorit za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp zabeležili pobede na stranačkim predizborima u saveznoj državi Mičigen, pokazuju projekcije rezultata televizije Si-Bi-Es (CBS).

Prema projekcijama CBS-a, na osnovu 51 odsto prebrojanih glasova, Bajden je dobio 80 odsto podrške u Mičigenu, a neopredeljenih je bilo 16 odsto. 

Tramp je dobio 67 odsto podrške u Mičigenu u odnosu na 27 odsto koliko je dobila Hejli na osnovu 62 odsto prebrojanih glasova.

Bajden je pobedio kongresmena iz Minesote Dina Filipsa, jedinog iole ozbiljnog rivala u borbi za predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

Bajden je već zabeležio pobede na predizborima u Južnoj Karolini, Nevadi i Nju Hempširu.

Trampu je pobeda u Mičigenu bila peta ubedljiva pobeda u borbi za republikansku nominaciju. 

Trijumf u Mičigenu nad protivkandidatkinjom Niki Hejli, bivšom američkom ambasadorkom u Ujedinjenim nacijama, došao je nakon pobede u njenoj matičnoj državi Južnoj Karolini.

Bivši predsednik Donald Tramp inače je nanizao pet pobeda na predizborima Republikanske stranke u Ajovi, Nju Hempširu, Nevadi, Američkim Devičanskim ostvrima i u Južnoj Karolini gde je pobedio Niki Hejli, bivšu guvernerku te savezne države i jedinu preostalu protivkandidatkinju.

Zbog toga su kreatori predsedničke kampanje Trampa već sad javno poručili da se okreću isključivo Džou Bajdenu.

''Preskočićemo napade na nju i fokusirati se od danas samo na revanš s aktuelnim predsednikom Džoom Bajdenom", saopštili su iz Trampovog kabineta nedavno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading