OVO POSTAJE TRAGIČNO, BAJDEN PONOVO POBRKAO LONČIĆE: Ponašanje predsednika SAD iz dana u dan sve gore!

Autor:

Svet

02.03.2024

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džo Bajden dva puta je pomešao Gazu sa Ukrajinom, dok je najavljivao da Vašington mora da pruži humanitarnu pomoć Palestincima.

OVO POSTAJE TRAGIČNO, BAJDEN PONOVO POBRKAO LONČIĆE: Ponašanje predsednika SAD iz dana u dan sve gore!

Foto: Tanjug/AP

Od početka svog mandata američki predsednik Džozef Bajden postao je mirođija u svakoj ratnoj čorbi koja je uzavrela širom sveta, a izgleda i dalje nema pojma gde, ko, i oko čega ratuje.

Samo nekoliko dana nakon sistematskog pregleda na kome je, kako tvrdi, prošao "sjajno" lider jedne od najvećih svetskih sila uspeo je da dva puta pomeša Gazu sa Ukrajinom.

Pred sastanak sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, predsednik čije se mentalno zdravlje neprestano dovodi u pitanje, ukazao je na potrebu da se "u Ukrajinu" dopreme dodatne zalihe hrane, i ustvrdio da je plan "da se nastavi sa otvaranjem drugih koridora u Ukrajinu".

Bajden je rekao da će hrana i zalihe biti transportovani uz pomoć Jordana, saveznika na Bliskom istoku, i da se SAD nadaju da će uspostaviti "pomorski koridor za isporuku velikih količina humanitarne pomoći".

Sve što je rekao odnosilo se na Gazu, a to se saznalo tek kasnije kada portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi potvrdio novinarima da je Bajden "mislio na Gazu" kada je rekao "Ukrajina".

Da američki predsednik ima ozbiljne rupe u sećanju pokazivalo se i ranije – pre svega nekoliko dana pobrkao je Rusiju i Kinu, a ranije je mešao Herson i Faludžu, Kinu i Kanadu i Ukrajince nazivao Irancima, piše RT.com.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading