UŽAS U ODESI: Dve osobe ubijene, osam ranjeno u napadu dronom na STAMBENU ZGRADU

Autor:

Svet

02.03.2024

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalni guverner Odese Oleh Kiper, saopštio je da su radovi na čišcenju ruševina u toku i da je izvučen živ jedan čovek, koji je verovatno bio u podrumu u vreme napada

UŽAS U ODESI: Dve osobe ubijene, osam ranjeno u napadu dronom na STAMBENU ZGRADU

Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su poginule, osam je ranjeno, a šest se i dalje vode kao nestale nakon što se ruski dron srušio na stambeni blok u južnom ukrajinskom lučkom gradu Odesi, saopštile su vlasti.

"Rusija nastavlja da se bori protiv civila. Jedan od neprijateljskih dronova pogodio je stambenu zgradu u Odesi. Uništeno je 18 stanova, saopštio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Telegramu.

Regionalni guverner Odese Oleh Kiper, saopštio je da su radovi na čišcenju ruševina u toku i da je izvučen živ jedan čovek, koji je verovatno bio u podrumu u vreme napada.

Ukrajinski mediji, koji su citirali lokalne vlasti, saopštili su da se šest osoba i dalje vode kao nestale, prenosi Rojters.

U Hersonskoj oblasti ruske snage su jutros izvršile artiljerijski napad na Stanislavsk, u kome je jedna osoba ubijena, saopštilo je regionalno tužilaštvo, prenosi Ukrinform.

U Sumskoj oblasti, ruske snage su tokom noći i jutra izvršile 11 udara na devet naselja u regionu, sopštile su lokalne vlasti na Telegramu, prenosi Ukrinform.

Improvizovana eksplozivna naprava izrađena od komponenti strane proizvodnje pronađena je u automobilu koji je pokušao da uđe na Krim preko kontrolnog punkta Džankoj, a bomba je deaktivirana, rečeno je za RIA Novosti u regionalnim bezbednosnim snagama.

Kontrolni punkt Džankoj se nalazi na severu Krima, na granici sa ukrajinskom Hersonskom oblašću, čije je pripajanje Rusija proglasila u septembru 2022. godine.

"Službenici Federalne bezbednosti Rusije (FSB) su na kontrolnom punktu Džankoj, prilikom kontrole automobila koji se kretao ka teritoriji Republike Krim, a kojim je upravljao službenik za sprovođenje zakona Hersonske oblasti, otkrili predmet sličan eksplozivnoj napravi, koji je bio pričvršćen ispod sedišta vozača", rekao je sagovornik agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading