BIĆEMO JOŠ JAČI: Putin najavio NOVU OFANZIVU na frontu

Autor:

Svet

27.02.2024

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije je u video poruci rekao da su Snage za specijalne operacije, čije je formiranje počelo 2009. godine, postale moćna udarna snaga ruske vojske i u praksi dokazale da su spremne da "stanu u odbranu otadžbine i brane nacionalne interese Rusije bilo gde u svetu"

BIĆEMO JOŠ JAČI: Putin najavio NOVU OFANZIVU na frontu

Foto: Tanjug/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Društvene mreže

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da će Rusija nastaviti da jača Snage za specijalne operacije i da ih oprema naoružanjem nove generacije.

"Nastavićemo da jačamo Snage za specijalne operacije, povećavamo njihovu mobilnost, udarni potencijal, opremamo ih naoružanjem i opremom nove generacije", rekao je Putin u čestitki povodom Dana Snaga za specijalne operacije.

Istakao je da je to jedan od glavnih prioriteta za razvoj ruske vojske i mornarice.

Predsednik Rusije je u video poruci rekao da su Snage za specijalne operacije, čije je formiranje počelo 2009. godine, postale moćna udarna snaga ruske vojske i u praksi dokazale da su spremne da "stanu u odbranu otadžbine i brane nacionalne interese Rusije bilo gde u svetu", prenosi Interfaks.

Dan snaga za specijalne operacije u Rusiji se od 2015. godine obeležava 27. februara.

Inače, danas je ministar odbrane Južne Koreje, Šin Von-sik, rekao kako se veruje da je Severna Koreja isporučila Rusiji oko 6.700 kontejnera municije kako bi je podržala u ratu protiv Ukrajine.

- Procenjuje se da je Severna Koreja isporučila oko 6.700 kontejnera u Rusiju od samita severnokorejskog lidera Kim Džong-una i ruskog lidera Vladimira Putina u septembru - rekao je južnokorejski ministar, prenosi agencija Jonhap.

Prema njegovim rečima, to je dovoljno da se smesti više od 3 miliona artiljerijskih granata od 152 mm ili 500.000 granata od 122 mm. Južnokorejski ministar je rekao da stotine fabrika u Severnoj Koreji rade sa oko 30 odsto svojih kapaciteta zbog nedostatka sirovina i struje, ali da su one koje proizvode artiljerijske granate za Rusiju radile "punim kapacitetom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading