STIGLO 50.000 VOJNIKA, RUSI SPREMNI ZA NOVO OSVAJANJE: Ukrajinci u beznađu, ovo može da znači samo jedno

Autor:

Svet

19.02.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske trupe u potpunosti su u međuvremenu zauzele fabriku koksa u Avdejevki, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije

STIGLO 50.000 VOJNIKA, RUSI SPREMNI ZA NOVO OSVAJANJE: Ukrajinci u beznađu, ovo može da znači samo jedno

Foto: Printscreen/vk.com/mchs__russia

Na južnom frontu, u Zaporožju, ruski i ukrajinski izvori govore o velikom ruskom nagomilavanju vojske u oblasti gde su Ukrajinci prošlog leta pokušali da pokrenu kontraofanzivu. Prema nekim analitičarima, okupljene su snage od 50.000 ljudi.

Nije poznato kada se očekuje nova ofanziva ali se zna da kad god predsednik Rusije Vladimir Putin da zeleno svetlo za gomilanje vojnika na jednom mestu sigurno tamo ne dolaze da bi sedeli po rovovima.

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su otvorile istragu o navodnom incidentu u kojem su ruske snage pucake na šest nenaoružanih ukrajinskih vojnika u gradu Avdejevka, i na još dva pripadnika ukrajisnke vojske u selu Vesele u istom regionu, nakon što je Rusija preuzela punu kontrolu nad tim gradom.

Ruske trupe su u potpunosti zauzele fabriku koksa u Avdejevki, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Grupa trupa 'Centar', napredujući u ofanzivi, preuzela je punu kontrolu nad koksarom. Ruske zastave su istaknute na administrativnim zgradama fabrike", navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da su ukrajinske jedinice nastavile da se povlače.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu podneo je u subotu, 17. februara, izveštaj predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je naveo da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad Avdejevkom, dodavši da je tu akciju izvela vojna grupacija "Centar" pod komandom Andreja Mordvičeva.

Avdejevka se nalazi severno od Donjecka, a borbe za taj grad između ukrajinskih i ruskih snaga trajale su nekoliko meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading