NEMAČKA MINISTARKA DOŠLA U ODESU USRED SIRENA I NAPADA RUSA: Evo šta je u opasnom momentu radila u skloništu (FOTO)

Autor:

Svet

25.02.2024

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Berbok je boravila u Ukrajini zajedno i s brojim drugim evropskim liderima koji su u subotu stigli u Kijev i druge gradove kako bi iskazali poštovanje prema ukrajinskoj dvogodišnjoj borbi

NEMAČKA MINISTARKA DOŠLA U ODESU USRED SIRENA I NAPADA RUSA: Evo šta je u opasnom momentu radila u skloništu (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Rafiq Maqbool

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok stigla je u subotu u Kijev na obeležavanje dvogodišnjice početka ruske specijalne operacije.

Berbok je tokom dana iz Kijeva produžila za Odesu i to baš u vreme oglašavanja sirena i potencijalnog napada Rusa.

Nemačka ministarka mirno je otišla u sklonište i tamo je provela više od sat vremena čekajući da prođe opasnost. Pokušala je da sačuva prisebnost i bez straha je pričala sa kolegama za to vreme.

"Sirene za vazdušni napad čule su se u gradu u 22:07 časova. Šefica diplomatije u tom trenutku morala je da ode u sklonište unutar hotela zajedno s ostalim gostima i članovima delegacija", piše nemačka agencija DPA.

Republika

Foto: Thomas Trutschel / imago stock&people / Profimedia

Analena Berbok u skloništu

Također, navodi se kako se u tom trenutku čula eksplozija u oblasti Odese.

"Ostalo je nejasno da li je došlo do pogotka rakete ili je ukrajinska protivvazdušna odbrana blokirala projektil. Detalji o mogućoj šteti ili žrtvama za sada nisu poznati", ističe se u izvještaju agencije.

Berbok je boravila u Ukrajini zajedno i s brojim drugim evropskim liderima koji su u subotu stigli u Kijev i druge gradove kako bi iskazali poštovanje prema ukrajinskoj dvogodišnjoj borbi.

Pravi razlog dolaska Analene Berbok u Ukrajinu bio je da prenese poruku predsedniku Volodimiru Zelenskom da je Nemačka uz tu zemlju i da će i ubuduće činiti sve da im pomogne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading