KRIMI BABA! 75-godišnja baka osuđena zbog otmice u Splitu: Šokantni detalji otkriveni!

Autor:

Svet

02.05.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starija žena osuđena za pokušaj otmice

KRIMI BABA! 75-godišnja baka osuđena zbog otmice u Splitu: Šokantni detalji otkriveni!

Foto: shutterstock


Sedamdesetpetogodišnja penzionerka iz Splita osuđena je na uslovnu zatvorsku kaznu, zajedno sa još šestoro optuženih, zbog njihovog učešća u pokušaju otmice njene unuke, za koju su verovali da je povezana sa drogom i lošim društvom. Prema informacijama sa Dalmatinskog portala, među optuženima je i policajka. Prvog februara 2020. godine, troje optuženih, maskiranih i noseći replike oružja i paralizator, upali su u iznajmljeni stan u Splitu usred noći. U stanu je bio još jedan optuženi koji je čuvao stražu i osiguravao da ulaz ostane otvoren. "Kriminalna" grupa je odvela unuku i njenog prijatelja iz stana, vezali im ruke i smestili ih u kombi koji je unajmila baka.

**Plan otmice**

Plan je bio da dvoje optuženih, koji su vozili automobil ispred kombija, "slučajno" spase devojke, ali njihov plan je propao kada je čuvar u kamenoj steni gde su stali obavestio policiju. Svi optuženi su priznali zločin, pri čemu je baka izjavila da je želela da izvuče svoju unuku iz okruženja droge. Ona veruje da je uspela, jer je njena "unuka danas drugačija osoba", kako prenosi Hina. Ona je zamolila drugog optuženog da je "spase od zla na bilo koji način", a optuženi je pristao bez očekivanja bilo kakve nagrade. Uverila je svoju sestričinu da će preuzeti punu odgovornost, jer se najviše krivila. Drugi optuženi je potvrdio da je sve organizovao sa tetkom, koja je tražila njegovu pomoć. Došli su na najgluplju ideju ne razmišljajući o posledicama, ali su samo hteli da pomognu, rekao je u svoju odbranu. Policajka je potvrdila da poznaje drugog optuženog dugo vremena i da mu je želela pomoći. Rekli su joj da su devojke u stanu sa diljerom droge, koji je upravo napustio stan.


Baka je dobila najstrožu kaznu - uslovnu zatvorsku kaznu od godinu dana sa trogodišnjim periodom provere, dok su ostali dobili po osam meseci uslovne kazne na period od dve godine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading