UBIJEN VOĐA OPASNE TERORISTIČKE ORGANIZACIJE! Krvava osveta Amerikanaca, sada traže "Dundun poglavicu"

Autor:

Svet

01.05.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za ubijenog vođu terorista nagrada je iznosila čak pet miliona dolara

UBIJEN VOĐA OPASNE TERORISTIČKE ORGANIZACIJE! Krvava osveta Amerikanaca, sada traže "Dundun poglavicu"

Foto: Youtube/ 2d Cavalry Regiment

Lider ozloglašene Islamske države ubijen je na tromeđi Malija, Burkine Faso i Nigera.

U operaciji velikih razmera izvršenoj u Liptaku, pograničnom regionu koji obuhvata delove Malija, Burkine Faso i Nigera, neutralisan je vođa jedne od grupa povezanih sa Islamskom državom, Abu Hudajfa.

Zvaničnici Malija su potvrdili da je Abu Hudajfa učestvovao u napadu na Niger 2017. godine, koji je rezultirao smrću četiri američka vojnika Zelenih beretki i četiri nigerijska vojnika, uključujući prevodioca.

Nagrada od pet miliona dolara za Hudajfu

Američki Stejt department je ponudio nagradu od pet miliona dolara za informacije o Abu Hudajfi nakon njegovog učešća u napadu u Tongo Tongu, Niger, na američke Zelene beretke i nigerijske snage, prenela je libanska TV Al Majadin.

Nakon njegove likvidacije, pretpostavlja se da je još samo jedan od osmorice vođa koji su učestvovali u napadu na Niger još uvek živ, a reč je o Ibrahimu Otmanu, poznatom kao "Dundun poglavica".

Porast terorističkih napada na severoistoku Malija

Organizacija za ljudska prava "Hjuman rajts voč" izvestila je da su terorističke grupe od januara 2023. udvostručile zločine ubistava, silovanja i pljačke velikih razmera nad civilima na severoistoku Malija.

Ovi zločini su primorali hiljade ljudi da napuste ovu oblast kako bi pobegli od nasilja i terora.

Foto: printscreen

ISIS/Islamska država

 

Ova operacija je još jedan korak ka suzbijanju terorizma u regionu, ali i podseća na ozbiljnost situacije koja zahteva zajednički napor međunarodne zajednice kako bi se osigurali stabilnost i bezbednost u ovoj regiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading