DANKINA PORODICA NE DOLAZI NA MESTO GDE JE UDARENA KOLIMA! Meštani Banjskog polja otkrili šta se u selu dešava nakon tragičnog nestanka i UBISTVA devojčice

Autor:

Hronika

20.05.2024

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za telom Danke Ilić se još uvek traga.

DANKINA PORODICA NE DOLAZI NA MESTO GDE JE UDARENA KOLIMA! Meštani Banjskog polja otkrili šta se u selu dešava nakon tragičnog nestanka i UBISTVA devojčice

Foto: Facebook, twitter

Prošlo je skoro dva meseca od kako je Banjsko polje, selo kod Bora, zavijeno u crno zbog nestanka i ubistva dvogodišnje Danka Ilić. Meštani se i dalje suočavaju sa bolom i nevericom zbog tragičnog događaja koji je potresao celu zajednicu.

Sećanje na Danku

Meštani Banjskog polja i dalje posećuju mesto gde je poslednji put viđena mala Danka, ostavljajući cveće i paleći sveće kako bi odali poštu nesrećnoj devojčici. Atmosfera u selu opisuje se kao mučna, a meštani priznaju da se vreme čini da se zaustavilo od 26. marta, dana kada je Danka nestala.


Jedna meštanka izražava svoju zabrinutost i nevericu u vezi sa celokupnom situacijom.

- Kod nas vreme kao da se zaustavilo tog dana, 26. marta kada smo saznali da je dete nestalo. Sve nas je mnogo potresla ta vest, i dalje se može videti da neko svrati do mesta gde smo palili sveće, da ostavi poneki cvet za Danku. Porodicu Danke Ilić nismo viđali, rekla bih da nisu dolazili, osim jednom u aprilu kada su i oni upalili sveću i ostavili cveće na mestu na kom je dete udareno kolima, kako se sumnja. Više ne dolazi ni Dankin deda, koji je prethodnih godina stalno dolazio ovde, radio na njivama - kaže jedna meštanka i dodaje:

- Ovde se i dan danas priča o tome, a mislim da nikada neće ni prestati. Komšije među sobom stalno pominju nesrećnu devojčicu, nekako se još uvek svi nadamo da je ona negde živa, ali s druge strane, jedno su želje, a drugo realnost.

Emotivna trauma i uznemirenost

Posle tragičnog događaja, meštani Banjskog polja se suočavaju sa emotivnom traumom i uznemirenošću. Mnogi od njih ističu da se svakodnevno nadaju novim informacijama koje bi rasvetlile ovu tešku situaciju i omogućile roditeljima da se oproste od svoje ćerke kako dolikuje.


Jedna meštanka priznaje da je od nestanka male Danke pa sve do vesti o njenoj tragičnoj sudbini, njeno zdravlje značajno narušeno, a slična iskustva dele i drugi meštani koji ističu da se ceo kraj oseća uznemireno i uplašeno.

- Pre ovoga nisam imala velikih problema sa zdravljem, ali od momenta onih traganja za Dankom, pa do vesti da je ubijena, a da tela devojčice nema, misli ne mogu da umirim, mislim da nema noći da ne pomislim na to šta se to uopšte desilo u našem selu, i to ne kažem samo ja, čujem i od komšija da se žale, ipak je u pitanju malo dete, nije moglo tek tako da nestane - rekla je sagovornica.

Pravda za Danku Ilić

Nakon intenzivne potrage, policija je uhapsila dvojicu radnika JKP "Vodovod", Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, zbog sumnje da su službenim kolima udarili malu Danku. Dejan Dragijević je priznao da je uneo dete u auto i zadavio je, a telo je zajedno sa Jankovićem odneo na obližnju deponiju. Ova užasna priča dodatno je potresla meštane Banjskog polja i celu Srbiju, a istraga je još uvek u toku.

- Zavladao je neki nemir i uplašeni smo svi, neka sumnja se nadvila nad nas. Svi se pitamo gde je dete, gde je telo. Kada odemo na njivu da radimo, bojimo se da nešto ne nađemo... Nije prijatno uopšte. Naše selo je pre ovog događaja bilo mirno i harmonično smo živeli bez problema i napetosti, a sada je postalo najpoznatije u Srbiji po lošem - priča jedan meštanin Banjskog polja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading