PUTIN IZDAO PRIRUČNIK ZA RUSKE ŽENE: Kako se ponašati prema muškarcima povratnicima iz rata u svetlu porasta ubistava, silovanja i prebijanja

Autor:

Svet

21.05.2024

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene se savetuju da daju svojim traumatizovanim muškarcima priliku da se "otope" nakon povratka s fronta u Ukrajini.

PUTIN IZDAO PRIRUČNIK ZA RUSKE ŽENE: Kako se ponašati prema muškarcima povratnicima iz rata u svetlu porasta ubistava, silovanja i prebijanja

Foto: Tanjug/AP

Ruskinje su upozorene da bi borci mogli da se vrate kući kao seksualni sadisti kojima je potrebna nasilna "naknada štete", piše Daily Mail.

Priručnik za supruge vojnika ističe duboke psihološke promene s kojima se suočavaju borci raspoređeni na frontu.

- Promene se mogu manifestovati u privremenoj netoleranciji na dodir i smanjenju seksualne želje. Međutim, mogu se izraziti i povećanim seksualnim uzbuđenjem, potrebom za čestim seksualnim odnosima i sklonošću ka agresivnim oblicima seksa - navodi se u priručniku.

Žene se savetuju da daju svojim traumatizovanim muškarcima priliku da se "otope" nakon povratka s fronta u Ukrajini.

Muškarci moraju da se "naviknu na činjenicu da je opasnost prošla i da neće biti uboda nožem u leđa", kaže priručnik iz Svesaveznog narodnog fronta, provladine organizacije koju je Putin osnovao 2011. godine za "proaktivne građane".

- Ne preporučuje se prilaziti mu naglo, s leđa. Bolje je prvo govoriti tihim glasom, a zatim mu prići i dodirnuti ga... Ako mu ne smeta, grlite ga češće. Treba mu staviti do znanja da može da dođe kod vas u bilo koje vreme... Evo tvoje ruke, ti si u blizini i čekaćeš koliko god bude potrebno da tvoj suprug može da pruži svoju ruku tebi u odgovoru - stoji u priručniku.

Žene u Rusiji se savetuju da ne prisiljavaju povratnike da pričaju o onome što su doživeli usred užasa rata, niti da ih uznemiruju ako se vrate onesposobljeni, kao što su mnogi.

Nikada ih ne bi trebalo upoređivati s drugim muškarcima koji se možda lakše prilagođavaju.

- Često se dešava da se muž po povratku povuče i ništa ne govori. U tom slučaju, treba pokušati da ga navedete da želi da govori. Recite mu: "Tvoje iskustvo je veoma važno. I možeš ga podeliti kada budeš smatrao da je pravo vreme." Samo budi tu i pokaži mu da kada bude spreman da priča, odgovorićeš na njegovu želju i saslušati ga. Nauči da slušaš tišinu i samo budi tu - objašnjava priručnik.

Žene ne bi trebalo da kritikuju borce koji se vraćaju kući čak i ako postavljaju rešetke na prozore svog stana kako bi se osećali sigurnije, spavaju u odeći ili se ponašaju neprikladno.

- Važno je za vas same da razumete da iza ovoga leži potreba za sigurnošću koja je izgubljena tokom borbi. Podržite ga i recite: "Ako želiš da postaviš rešetke, uradi to ako se osećaš sigurnije." - rečeno je ženama.

Suprugama se savetuje da ne kažu da "razumeju" povratnike, već umesto toga: "Ne mogu ni da zamislim kroz šta si prošao."

Stotine ubistava, silovanja i prebijanja navodno su počinili povratnici iz rata, uključujući osuđenike koje je Vladimir Putin oslobodio i pomilovao zbog tog što su prihvatili da u zamenu za robiju odu u rat u Ukrajini.

Putin je s ponosom nazvao svoje borce u Ukrajini "novom elitom".

Bivši plaćenik Vagnera, Sergej Šahmarov (42), koji se borio za Putina u Ukrajini, proglašen je krivim za silovanje dve učenice, 10 i 12 godina, u Novosibirsku i osuđen na 17 godina u maksimalno obezbeđenom zatvoru.

Još jedan povratnik, Juri Gavrilov (33), navodno je namamio devojčicu od 11 godina u svoj stan i počinio dela silovanja i mučenja u dvočasovnoj agoniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading