OVO ĆE RAZBESNETI KRALJA ČARLSA I PRINCA VILIJAMA? Princ Hari i Megan Markl se spremaju da PREKRŠE kraljevski protokol?

Autor:

Svet

01.05.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili su se stručnjaci i dobri poznavaoci britanske kraljevske porodice

OVO ĆE RAZBESNETI KRALJA ČARLSA I PRINCA VILIJAMA? Princ Hari i Megan Markl se spremaju da PREKRŠE kraljevski protokol?

Foto: Tanjug/AP

Megan Markl i princ Hari planiraju da posete Nigeriju ovog meseca kako bi podržali "Igre nepobedivih" (Invictus Games) i učestvovali u kulturnim aktivnostima.

Ovo putovanje predstavlja važan korak ka promovisanju humanitarnog rada i podrške vojnicima i njihovim porodicama, prenosi Tanjug.

Foto: AP Photo/Nick Didlick

Princ Hari

 

Solidarnost sa vojnicima

Tokom posete, princ Hari i Megan će se susresti sa pripadnicima vojske i njihovim porodicama, pružajući im podršku i pokazujući svoje poštovanje prema njihovim žrtvama i doprinosu zajednici.

Nezvanični kraljevski obilazak

Iako neki smatraju da ovo putovanje deluje kao "nezvanični kraljevski obilazak", stručnjak za odnose sa javnošću Maja Rijaz nagoveštava da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa možda prekršiti "zvanični protokol" kako bi pokazali svoju opušteniju stranu i uspostavili bliskiji kontakt sa svojim fanovima.

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl

 

Promocija humanitarnog rada

Ovo putovanje takođe ima za cilj da promoviše humanitarni rad i podstakne svest o važnosti podrške vojnicima koji su se borili za svoju zemlju.

Uticaj na javnost

Prisustvo Megan Markl i princa Harija na "Igrama nepobedivih" će svakako privući pažnju medija i javnosti, kako britanske tako i svetske, a ostaje da se vidi kakva će biti reakcija iz Vindzora.

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Kamila, kralj Čarls III i princ Hari

 

Dolazak Harija u London

Podsetimo, princ Hari treba da se vrati u London za nekoliko dana, ali izgleda da možda neće imati priliku da se sastane sa svojim ocem kraljem Čarlsom III.

Prema izveštajima britanskih medija, verovatnoća za dug sastanak je veoma mala jer kralj Čarls III ima puno obaveza.

Poseta princa je u vezi sa nadolazećom ceremonijom obeležavanja 10. godišnjice Igara Inviktus.

On će prisustvovati službi zahvalnosti u katedrali Sv. Pavla u Londonu u sredu, 8. maja, gde se očekuje da će održati govor.

Malo je verovatno da će kralj primiti princa zbog njegovog povratka na javne dužnosti koji se poklapa sa Harijevim dolaskom u Englesku.

Izvori su ukazali da kralj Čarls ima pun raspored, uključujući sastanak sa premijerom na dan Harijevog dolaska. To ostavlja malo prostora za sastanak između njih dvojice.

Takođe, nije očekivano da će se Hari sastati sa svojim bratom Vilijamom i Kejt, koja trenutno prolazi kroz lečenje zbog bolesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading