PRVO OGLAŠAVANJE SINA ATENTATORA NA ROBERTA FICA! Uhapšena i žena pucača - PREMIJER SLOVAČKE U SVESNOM STANJU!

Autor:

Svet

16.05.2024

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije informacije nakon pucnjave u Slovačkoj.

PRVO OGLAŠAVANJE SINA ATENTATORA NA ROBERTA FICA! Uhapšena i žena pucača - PREMIJER SLOVAČKE U SVESNOM STANJU!

Foto: Tanjug/Radovan Stoklasa/TASR via AP

Slovački premijer Robert Fico upucan je juče posle sednice vlade u Handlovi, oko 150 km severoistočno od Bratislave. Atentat se dogodio kada je Fico otišao među okupljene. Premijer je upucan sa više hitaca u grudi i stomak, helikopterom je hitno prevezen u bolnicu i operisan je. Napadač, identifikovan kao Juraj Cintula, poznati slovački pisac, uhapšen je na licu mesta. Na saslušanju je rekao da je pucao u premijera jer se nije slagao sa politikom vlade.

Policajci su započeli proceduralne radnje i otišli ​​u stan atentatora, prenosi Nove Čas.

Policija je bila u njegovom stanu nekoliko sati. Oko 21.00 izveli su njegovu suprugu, koja je pokrivala lice novinama. Policija ju je otpratila na ispitivanje.

Oglasio se sin atentatora

Portal Aktualoti kontaktirao je sina atentatora. On je potvrdio da njegov otac legalno poseduje oružje ČZ kalibra 9 mm. Ali on je negirao da je ikada spomenuo da je planirao da napadne Fica.

- Nemam pojma šta je moj otac nameravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo - rekao je on. Upitan da li njegov otac mrzi premijera, on je odgovorio: „Reći ću vam ovo – nije glasao za njega“.

"Možda je imao kratak spoj, ne znam. Malo je impulsivniji, ali nikada nije bio kod psihijatra", kaže sin atentatora.

Fico će danas moći da razgovara

Slovački premijer Fico je nakon operacije u stabilnom stanju, prema informacijama portala Aktualiti.sk. Prema portalima TA3 i Dennik, Fico je pri svesti.

Kako prenosi portal Standart, lekari pretpostavljaju da bi Fico trebalo da bude u stanju da komunicira ujutru. Iz operacione sale je prebačen u bolničku sobu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading