VELIKI SKANDAL U BOLNICI U RUMUNIJI! Čak 17 pacijenata umrlo za svega četiri dana! SUMNJA SE NA OSOBLJE!

Autor:

Svet

01.05.2024

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari iz komisije su istakli da su uočena odstupanja od protokola, ali da nema dokaza da je bilo koja medicinska sestra samoinicijativno menjala dozu noradrenalina.

VELIKI SKANDAL U BOLNICI U RUMUNIJI! Čak 17 pacijenata umrlo za svega četiri dana! SUMNJA SE NA OSOBLJE!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nesvakidašnja situacija u bolnici Pantelimon u Rumuniji izazvala je značajnu pažnju javnosti i izazvala sumnju prema medicinskom osoblju. U roku od samo četiri dana, 17 pacijenata je preminulo, što je izazvalo sumnje da je osoblje namerno smanjilo dozu lekova koji su održavali pacijente u životu na Odeljenju intenzivne nege. Ovo je dovelo do brojnih reakcija, a interna komisija za analizu sastavljena od petoro lekara specijalista je izašla sa svojim zaključcima.


Lekari iz komisije su istakli da su uočena odstupanja od protokola, ali da nema dokaza da je bilo koja medicinska sestra samoinicijativno menjala dozu noradrenalina. Predsednica Disciplinske komisije, Liana Pleš, istakla je da se sumnjalo da je u ovu situaciju bilo umešano najviše šestoro lekara, te da je čak 23 doktora ispitano. Ovo je dodatno produbilo sumnje i izazvalo ozbiljnu zabrinutost među javnošću.

Komisija je analizirala 17 smrtnih slučajeva i saslušala 23 lekara sa Odeljenja intenzivne nege, pri čemu je utvrđeno da nijedan pacijent nije preminuo usled ljudske greške. Ipak, ova situacija je nanela veliku štetu bolnici, narušila poverenje i dovela do masovnog davanja otkaza od strane osoblja.

Predsednica unije doktora iz Bukurešta, Katalina Pojana, istakla je da je ova situacija bez presedana i da je ozbiljno narušila odnos između lekara i pacijenata. Dodatno je naglasila da svi koji su pogrešili sada moraju da plate, ali ostaje pitanje kako će bolnica biti nadoknađena za učinjenu štetu.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading