DUPLI OBRUČ OKO VUČIĆA: NI PTICA NE SME DA PROLETI! Zvicerove smrtonosne pretnje shvaćene ozbiljno!

Autor:

Vesti

15.05.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosne mere dignute na maksimum uoči dolaska predsednika Srbije na samit u Kotor, saznaje Srpski telegraf i portal Republika.

DUPLI OBRUČ OKO VUČIĆA: NI PTICA NE SME DA PROLETI! Zvicerove smrtonosne pretnje shvaćene ozbiljno!

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/Darko Vojinovic, MUP

Informacija bezbednosnih službi da mafijaški šef Radoje Zvicer sprema atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom današnjeg Samita lidera zapadnog Balkana i Evropske unije u Kotoru digla je na najviši nivo pripravnost u Crnoj Gori.

AERODROMI POD LUPOM

Naime, kako je Srpski telegraf juče pisao, zloglasni vođa "kavčana" je odmah pošto je saznao da Vučić dolazi u mesto koje je bilo i ostalo uporište najopasnijeg evropskog klana odmah aktivirao kompletnu mrežu saradnika koji su krenuli u razrađivanje paklenog plana.

- Prema našim saznanjima, on je 24 sata dnevno na vezi sa svojim ljudima, rešen da ostvari pakleni naum koji mu je propao na Savindan 2021, kada su pripadnici njegovog klana predsednika snajperom vrebali na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu - kaže izvor našeg lista.

Crnogorske službe, dodaje, pretnje su shvatili maksimalno ozbiljno i profesionalno. Sve bezbednosno interesantne osobe su stavljene pod stalni nadzor, kao i objekti koji bi mogli da služe kao štek-stanovi za atentatore.

- Uvedene su rigorozne kontrole na granici, pošto se iz dosadašnjeg iskustva zna da se za ovakve prljave poslove često angažuju likvidatori iz inostranstva. Sva sumnjiva vozila se pomno pretresaju, a posebno se motri na putnike koji stižu na podgorički i tivatski aerodrom. Kolege iz Crne Gore uveravaju da ni ptica neće moći da proleti - dodaje naš sagovornik.

PROVERENO OBEZBEĐENJE

Danas, na sam dan samita, mere bezbednosti će biti udvostručene. Angažovane su sve raspoložive policijske snage, u uniformi i civilu jer će zbog specifičnog položaja Kotora, koji se s okolnih brda vidi kao na dlanu, biti nadzirane sve kritične tačke i potencijalna mesta odakle bi atentatori mogli da deluju.

- Oko samog predsednika Vučića obezbeđenje će biti duplirano, a ako se tako proceni, i više pojačano. Domaćini su svesni ogromnog rizika i ništa ne žele da prepuste slučaju, što ohrabruje. Glavni operativci su pouzdani i provereni ljudi koji su pažljivo birali saradnike na ovom izuzetno delikatnom slučaju - otkriva izvor Srpskog telegrafa upućen u sva dešavanja u vezi s pripremom samita.

Spasić: Naše službe brinu o svakom detalju

Božidar Spasić, bivši operativac DB, za Srpski telegraf kaže da je na Zvicerovoj meti glavni nosilac borbe protiv kriminala na Balkanu i da je neophodan najveći mogući oprez.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić

- Kotor je takozvana crvena zona, grad gde je nivo bezbednosti na maksimumu, ali i okolina i svi prilazi. Crnogorska policija obezbeđuje sve - od Podgorice do Kotora. Ali što je još značajnije, naše službe bezbednosti brinu o svakom detalju i ne bi trebalo sumnjati u njihov rad i brigu o predsedniku države. On je siguran.

Snajper za atentat kupili za 12.000 evra

Zvicerova patološka mržnja prema Vučiću datira još od trenutka kad je predsednik najavio rat mafiji, ali je sve pojačano posle hapšenja beogradskog ogranka "kavčana" s Belivukom i Miljkovićem na čelu. To je bio težak udarac klanu od kog će se teško oporaviti i koji mu neće oprostiti.

Ujedno, krvavi dvojac Mesar i Nevolja bili su mu glavni aduti za rušenje vlasti u Srbiji.

- Reko sam ti da samo mi možemo obaliti Vučića, da mu na početak prvenstva 40.000 počne skandirati... Svaku vlast u Srbiji su obalili navijači - rekao je Zvicer u razgovoru s odbeglim "kavačkim policajcem" Ljubom Milovićem.

I svedok-okrivljeni Srđan Lalić je na suđenju potvrdio da je snajper kojim je predsednik trebalo da bude ubijen 2021. kupljen u Loznici za 12.000 evra i to preko Zvicerovog kontakta.

- Zvicer je obezbedio pet miliona evra za nasilnu promenu vlasti u Srbiji i dovođenje nove političke ekipe koja bi bila po meri klana - rekao je tada Lalić.


Pretresen hotel "Podgorica"

U Podgorici je juče pretresen hotel "Podgorica", poznat po tome da se u njemu okupljaju bezbednosno interesantne osobe, objavili su crnogorski mediji i dodali da su pretres obavili pripadnici sektora kriminalističke policije, uz asistenciju kolega iz posebne jedinice policije.

Ista akcija je izvedena i u julu prošle godine pošto je u podrumu pored ovog hotela policija pronašla i oduzela startni pištolj sa 50 komada municije, bejzbol palicu, pancir, dve ručne granate, četiri ogledala za pregled donjeg dela vozila, 21 zaštitnu gas-masku, 57 pirotehničkih sredstava, tri topovska udara, 350 majica i 430 zaštitnih maski za lice...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Ena

15.05.2024 21:45

One koji prete Predsedniku Srbije treba najoštrije kazniti.

Milijana

15.05.2024 21:49

Svaku pretnju Vučiću treba shvatiti ozbiljno ,a posebno ovu Zvicerovu .

Klara

15.05.2024 21:49

Vucic se svim silama bori za Srbiju i za narod. Svako ko zeli da mu naudi mora biti iza resetaka.

Kalina

15.05.2024 21:50

Au ljudi, dajte bre, ovo nije zezanje! Molim sve sluzbe da shvate ovo vrlo ozbiljno, bezbednost predsednika je na prvom mestu!