SKANDALOZNA IZJAVA MILANOVIĆA: Hrvatska je dno EU, a Bugarska još gora!

Autor:

Svet

01.05.2024

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanovićeva izjava o povlačenju evropskog novca

SKANDALOZNA IZJAVA MILANOVIĆA:  Hrvatska je dno EU, a Bugarska još gora!

Foto: Tanjug/Hina/ Edvard Šušak


Hrvatski predsednik Zoran Milanović izazvao je kontroverzu svojom nedavnom izjavom da je "Hrvatska dno Evropske unije, a da je lošija jedino Bugarska". Ova izjava izazvala je reakciju Bugarske, koja je pozvala na razgovor ambasadora Hrvatske u Sofiji i izrazila duboko negodovanje zbog ovakvih reči. Milanović je nakon toga objasnio da nije nameravao da uvredi Bugare, već da se ruga hrvatskoj vlasti koja, prema njegovim rečima, od svojih građana pravi "budale i socijalni slučaj".

Kritika hrvatske vlasti

Milanović je istakao da je njegova izjava bila usmerena na određene elemente hrvatske vlasti koji, po njegovom mišljenju, nisu u stanju da adekvatno iskoriste evropska sredstva. On je naglasio da je već ranije kritikovao državu po pitanju povlačenja evropskog novca, te da su ovi statistički podaci već deset puta bili tema njegovih izjava.

„Nisam uvredio Bugare nego sam se rugao nekim elementima hrvatske vlasti koji od nas prave budale i socijalni slučaj“, rekao je šef hrvatske države i dodao da je i ranije znao da kritikuje državu na temu povlačenja evropskog novca.

„Jel’ bolje zvuči da je Singapur poslednji po povlačenju novca?“, pitao je i dodao“možemo li reći da se Hrvatska moli da Singapur bude zadnji po povlačenju novca“.

„Jel’ to zvuči bolje? Ali Singapur nije evropska država. Dakle, mora neko biti poslednji. To je Bugarska, a Hrvatska je pretposlednja“, rekao je Milanović i podsetio da su to „statistički podaci“ i da je to rekao već deset puta do sada.

Milanović je istakao da je njegova izjava zasnovana na statističkim podacima i da je veoma važno govoriti o ovakvim činjenicama u politici. On je postavio pitanje da li bi bilo bolje da je neka druga zemlja umesto Bugarske bila poslednja po povlačenju novca, naglašavajući da je neko za to odgovoran.

„To je sprdnja, nažalost, na račun nekih u Hrvatskoj koji od nas prave socijalni slučaj, koji nisu u stanju uzeti dovoljno evropskih sredstava pa smo mi onda predzadnji. Normalno, pogledaš ko je onda zadnji. Bugarska je zadnja, stalno je zadnja (…) Hrvatska je predzadnja“, rekao je Milanović.

„I to je činjenica o kojoj sam govorio deset puta. Aleluja (…) To su činjenice o kojima se u politici mora govoriti jer su to velo relevantni podaci. Zašto je Hrvatska predzadnja. Zašto nije peta odozdo, ili peta odozgo. Zašto nije? Neko je za to valjda odgovoran“, dodao je.

Na kraju je rekao da se niko ne moli da Bugarska propadne već da je njegova izjava bila verzija američkog vica o saveznoj državi Arkanzas koja „moli Boga da Misisipi, koji je najsiromašniji, bude zdrav i dobar“ jer bi to inače bio Arkanzas.

„Da se to zna treba nešto i čitati u životu, a ne se baviti seljačkim skandalima“, rekao je Milanović i dodao da „kada Bugarska ne bude zadnja, Plenković će biti zadnji“.


(Index.hr)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Житомир

11.05.2024 17:51

Не треба му замерати . А како се зваше оно истарско вино које је у брзини ономад поменуо наш председник ? Сада вероватно када негде хоће да поручи вино вероватно прво тражи баш то истарско ! А Милановићево је много гора врста изхитреног поређења .