PANIKA NA LETU IZ LONDONA: Zbog pijanih putnika ''Boing 767'' morao prinudo da sleti: ''Od sada s nama više nećete leteti!''

Autor:

Svet

01.03.2024

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopšteno je da je policija nemirne putnike udaljila odmah nakon sletanja i biće im zabranjena buduća putovanja Junajted erljansom.

PANIKA NA LETU IZ LONDONA: Zbog pijanih putnika ''Boing 767'' morao prinudo da sleti: ''Od sada s nama više nećete leteti!''

Foto: pixabay.com

Let iz Londona za Nju Džersi je preusmeren, a putnički avion prizemljen u američkoj državi Mejn nakon što su dva očigledno pijana putnika "postali smetnja" u avionu, saopštio je Junajted erlajns (United Airlines).

Let UA883 napustio je londonski Hitrou u petak ujutro i trebalo je da sleti u Njuark, ali je umesto toga, posle sedmočasovnog putovanja preko Atlantika, preusmeren na međunarodni aerodrom Bangor.

- Policija je uklonila dvojicu putnika odmah po sletanju i biće im zabranjen budući letovi Junajted erlajnsa. Nakon intervencije, avion je ponovo poleteo ka međunarodnom aerodromu Njuark Liberti u Nju Džersiju – saopštila je avio-kompanija.

Na pomenutom letu bilo je 150 ljudi i 10 članova posade, piše Bi-Bi-Si.

Ono što se dogodilo na Boingu 767 opisano je kao "nemir putnika".

Policijska uprava Bangora saopštila je da su njihovi službenici pomogli carini, graničnoj policiji i Ef-Bi-Aj-u FBI (Saveznoj američkoj policiji), koji sada sprovode istragu o incidentu, u uklanjanju dvojice problematičnih putnika, piše Jutarnji list.

Crvi na letu iz Amsterdama

Podsetimo, sredinom februara se dogodio sličan incident na letu iste kompanije iz Asterdama za Detroit, u američkoj državi Mičigen. 

Naime, letelica je morala da se vrati na aerodrom polaska nakon što su putnici bili suočeni sa neobičnom situacijom - crvima u putničkoj kabini.

Filip Šote, putnik na letu, svedočio je da je jedna putnica na koju su pali crvi vrištala od užasa.

Bila je izbezumljena, pokušavala je da se otrese tih crva - izjavio je Šote za "Foks 2 Detroit", piše Njujork post.

Problemi su nastali zbog drugog putnika koji je sa sobom nosio ribu u umotanom papiru i posudu koja je izazivala neprijatan miris.

- Stvarno ne znam šta mi je sve prolazilo kroz glavu. Pokušavao sam da obradim to, ali jedna od stvari koje se sećam bilo je gađenje. Morali smo da čekamo pomoć. Kabinsko osoblje je utvrdilo da je u pitanju pokvarena riba - rekao je ovaj putnik koji je svedočio incidentu.

Osoba koja je nosila pokvarenu ribu objasnila je da je otvorila poklopac i da su crvi bili unutra.

To je sve što sam čuo, nisam baš bio blizu, samo sam čuo reč 'riba' -  rekao je Šote za "WXYZ".

Stjuardese su odnele pokvarenu ribu u zadnji deo aviona, a pilot je obavestio putnike da se vraćaju za Amsterdam. Šote je kasnije ušao u drugi avion koji je leteo za Ameriku.

Okretanje aviona nazad je bila prava stvar jer sam bio pet redova iza čoveka sa ribom i dok bismo sleteli u Detroit, crv bi našao put do mene. Ne smem da zamislim šta bi bilo sa crvima u avionu još sedam sati - izjavio je Šote.

U saopštenju za "WXYZ", kompanija se izvinila putnicima na letu broj 133 AMS-DTW zbog nepropisano zapakovane torbe.

- Avion se vratio nazad, putnici su bili poslati na prvi sledeći let. Avion je isključen iz saobraćaj dok nije očišćen - istakli su iz američke avio-kompanije, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading