INCIDENT NA AERODROMU: Kinezima zabranjen ulazak u nemački avion?

Autor:

Svet

26.02.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom videu, koji je kineski bloger snimio tokom vikenda, vidi se žena koja nosi Erbasov identifikacioni dokument kako ga pita za nacionalnost

INCIDENT NA AERODROMU: Kinezima zabranjen ulazak u nemački avion?

Foto: shutterstock

Posetioci iz Kine tvrde da im je zabranjen ulazak u nemački vojni avion na nedavno održanom sajmu aviona u Singapuru, zbog čega je proizvođač, kompanija Erbas uputila izvinjenje.

Incident se navodno dogodio na sajmu aviona u Singapuru, jednoj od najvećih izložbi komercijalne i vojne avijacije u regionu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tvrdnje o tome su se pojavile na kineskim društvenim mrežama. Erbas je izrazio žaljenje zbog izazvanih neprijatnosti, a slično izvinjenje kompanija je objavila i na zvaničnom Veibo nalogu.

U jednom videu, koji je kineski bloger snimio tokom vikenda, vidi se žena koja nosi Erbasov identifikacioni dokument kako ga pita za nacionalnost.

Čovek je pokušavao da uđe u transportni avion Erbas A400M u vlasništvu nemačkog vazduhoplovstva.

Zaposlena je na to rekla da treba da proveri njegovu nacionalnost jer je, kako je navela, u pitanju nemačka letelica.

Kada joj je odgovorio da je Kinez, ona je rekla da ne može da uđe prema, kako je navela, nemačkim pravilima i vojnim ograničenjima.

Drugi kineski posetioci takođe su tvrdili na internetu da im nije dozvoljeno da uđu u avion.

Drugi bloger je naveo da ga je oteralo nemačko vojno osoblje i da je uložio zvaničnu žalbu organizatorima aeromitinga navodeći da su Kinezi diskriminisani.

Kinezi su istakli da im je bilo dozvoljeno da posete vojne avione drugih zemalja i kritikovali su Erbas i nemačku vojsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading