"SNAŽNO VERUJEM U BUDUĆNOST NAŠEG ODNOSA"! Vučić nakon ceremonije obeležavanja kineske Nove godine: "Zahvalni smo na podršci Kini!" (FOTO)

Autor:

Vesti

26.02.2024

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvereni smo da će Vaša zemlja i u godini Drvenog zmaja, sa istom snagom, mudrošću i inovativnošću nastaviti putem opšteg napretka, kazao je Vučić.

"SNAŽNO VERUJEM U BUDUĆNOST NAŠEG ODNOSA"! Vučić nakon ceremonije obeležavanja kineske Nove godine: "Zahvalni smo na podršci Kini!" (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić upriličio je na prijem povodom obeležavanja kineske Nove godine.

- Iako je Lunarna Nova godina nastupila 10. februara, danas vam, na izmaku Praznika proleća, upućujem srdačne čestitke i najbolje želje za napredak NR Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda. Uvereni smo da će Vaša zemlja i u godini Drvenog zmaja, sa istom snagom, mudrošću i inovativnošću nastaviti putem opšteg napretka - napisao je predsednik Vučić na Instagramu i dodao:


- Snažno verujem u budućnost naših odnosa, koji su dobili novi kvalitet zajedničkim zalaganjem u gotovo svim oblastima i koji su na istorijskom vrhuncu. Zahvalni smo na snažnoj podršci NR Kine po svim pitanjima od vitalnog interesa za Republiku Srbiju, a sa velikom radošću očekujem da nam godina Drvenog zmaja dovede u Srbiju i našeg iskrenog prijatelja i jednog od najznačajnijih svetskih lidera predsednika Si Đinpinga.

 

 

Podsećamo, ambasador Kine u Srbiji Li Ming i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su pre dva dana o predstojećoj poseti kineskog predsednika Si Đinpinga.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Kine Li Mingom i ministrima u Vladi Srbije „o snažnom zamahu odnosa dve zemlje“ i predstojećoj poseti kineskog predsednika Si Đipinga.

- Sa Jelenom Tanasković, Sinišom Malim i Goranom Vesićem na prijatnom ručku i još boljem sastanku sa ambasadorom NR Kine Li Mingom. Razgovarali smo o snažnom zamahu odnosa između naše dve zemlje, predstojećoj poseti velikog prijatelja Srbije, predsednika Sija i naravno – probali domaća vina - napisao je tada Vučić.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Blaki

26.02.2024 13:16

Kina je veliki prijatelj Srbije

Branko N

26.02.2024 13:18

Kina je iskreni prijatelj Srbije i mi se sa tim prijateljstvom ponosimo.

Kekić

26.02.2024 13:20

Srbija i Kina su i do sada imali prijateljske odnose i verujem da će tako biti i u buduće.

Ana

26.02.2024 13:21

Ovo je potvrda velikog prijateljstva sa Kinom.