POČELE KONSULTACIJE NA ANDRIĆEVOM VENCU! Predsednik Vučić primio Kamberija!

Autor:

Vesti

26.02.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić će posle sastanka sa predstavnicima ove liste razgovarati, kako je najavljeno, sa predstavnicima izborne liste "Ruska stranka" Slobodana Nikolića.

POČELE KONSULTACIJE NA ANDRIĆEVOM VENCU! Predsednik Vučić primio Kamberija!

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Predstavnici izborne liste "Politička borba Albanaca se nastavlja" Šaipa Kamberija stigli su danas oko 8.20 časova u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu čime su zvanično počele konsultacije o kandidatu za predsednika vlade, a koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić će posle sastanka sa predstavnicima ove liste razgovarati, kako je najavljeno, sa predstavnicima izborne liste "Ruska stranka" Slobodana Nikolića.

Predsednik je prošle nedelje najavio da će započeti konsultacije o mandataru sa svima koji žele da razgovaraju.

Ja ću od ponedeljka krenuti u konsultacije u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije, dakle verujem da ću tokom sledeće nedelje sa onima koji žele da razgovaraju i da poštuju Ustav i Zakon ove zemlje, jer biće naravno i oni koji će da vam napišu pet saopštenja i deset izjava zašto neće da dolaze na razgovore. Sa svima koji žele da razgovaraju, obaviću neophodne konsultacije i posle toga ću biti spreman da odredim mandatara - rekao je Vučić.

Konsultacije kod predsednika su u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku, odnosno ovo je jedna od nadležnosti predsednika da razgovara sa predstavnicima lista koje su prešle izborni cenzus, a posle kojih bi trebalo da odredi mandatara za sastav nove vlade.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Ana

26.02.2024 08:54

Vucic ce doneti najbolju odluku u interesu drzave i gradjana.

Miloš

26.02.2024 08:56

Dokaz da predsednik brine i o nacionalnim manjinama

Dana

26.02.2024 09:32

Vučićeva rešenost da se bori za poštovanje Ustava i zakona Srbije, ignorisanjem poziva na razgovor, pokazuje njegovu čvrstu demokratsku orijentaciju i predanost vladavini prava.

Dana

26.02.2024 09:33

Predsednik Vučić pokazuje liderstvo i odlučnost u vođenju zemlje, što je ključno u periodu formiranja nove vlade i osiguravanju stabilnosti.