"KADA JE SRBIJA BILA U TEŠKOĆAMA, NAJVIŠE NAM JE POMOGLA KINA" Predsednik Vučić naglasio važnost pijateljstva ove zemlje

Autor:

Vesti

24.02.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je takođe izrazio zahvalnost predsedniku Kine, Si Đinpingu, što je pristao da potpiše sporazum o slobodnoj trgovini.

"KADA JE SRBIJA BILA U TEŠKOĆAMA, NAJVIŠE NAM JE POMOGLA KINA" Predsednik Vučić naglasio važnost pijateljstva ove zemlje

Foto: Tanjug Jadranka Ilic

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, istakao je u nedavnom intervjuu za "China Media Group" u Beogradu da je Kina pravi prijatelj Srbije, naglašavajući kontinuiranu podršku koju je Srbija dobijala od strane Kine u teškim vremenima. Vučić je demantovao "teoriju kineske dužničke zamke" i zahvalio Kini na podršci razvoju Srbije kroz inicijativu "Pojas i put".

- Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina, kako se kaže, prijatelji se poznaju u nevolji - rekao je Vučić.

Povodom sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije, potpisanog u oktobru prošle godine, predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ovaj dokument doneti bezbroj novih mogućnosti za Srbiju. Poseban akcenat stavio je na otvaranje tržišta za poljoprivredne proizvode, poput kvalitetnog srpskog vina, istovremeno omogućavajući uvoz kineskih proizvoda po nižim cenama. Vučić je naglasio da će sporazum takođe omogućiti veću razmenu kompanija i kadrova između Kine i Srbije, otvarajući nova vrata za dalji razvoj Srbije.

- Sporazum će otvoriti ogromno tržište za poljoprivredne proizvode, poput kvalitetnog srpskog vina. Istovremeno ćemo moći da uvozimo i kineske proizvode po nižim cenama. Sve više kineskih kompanija i običnih ljudi dolaziće kod nas radi saradnje između kompanija i razmene kadrova, otvarajući nova vrata za razvoj Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je takođe izrazio zahvalnost predsedniku Kine, Si Đinpingu, što je pristao da potpiše sporazum o slobodnoj trgovini, ocenjujući to kao korak ka unapređenju saradnje između dve zemlje.

- Nadam se da možemo postići više u budućnosti - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (56)

Loading
Joka

24.02.2024 19:20

Srbiju i Kinu osim saradnje povezuju i dugogodisnji prijateljski odnosi.

Danica

24.02.2024 19:20

Hvala Kinezima koji su oduvek bili prijateljski nastrojeni prema nama, to jako znaci nasoj drzavi.

Ana

24.02.2024 19:24

Vučićevi komentari o podršci Kine Srbiji u teškim vremenima pokazuju koliko je važno imati pouzdanog prijatelja poput Kine.

Zarko

24.02.2024 19:26

Za vreme pandemije KORONE Kina nam je najvise bila pomogla