VUČIĆ SE SASTAO SA KINESKIM MINISTROM VANG JIEM:" Obavestio sam ga o ugroženosti našeg naroda na Kosovu i Metohiji"! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.02.2024

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić se prethodno, drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije, sastao sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin.

VUČIĆ SE SASTAO SA KINESKIM MINISTROM VANG JIEM:" Obavestio sam ga o ugroženosti našeg naroda na Kosovu i Metohiji"! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem.

Srdačan susret i odličan razgovor sa kineskim ministrom Vang Jiem, tokom kog smo se osvrnuli na sva najbitnija globalna pitanja kada je reč o bezbednosti i izazovima sa kojima se svet danas suočava.


Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji između Srbije i Kine i još jednom potvrdili čelično prijateljstvo naše dve države i naroda.

Obavestio sam ga o stepenu ugroženosti srpskog naroda na KiM i sve težih uslova za život u južnoj srpskoj pokrajini
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Vučić se prethodno, drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije, sastao sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, kojima je preneo veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je sa američkim senatorima razgovarao i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO 2027.

Predsednik Srbije je, takođe, razgovarao sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom o investicijama i jačanju veza između Srbije i Bavarske.

U planu su i sastanci Vučića sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Aleksandar

17.02.2024 12:42

Samo ako ima interes Kina može da pomogne i to dosta, valjalo bi povezati Kineze sa KiM tako da im bude od interesa, tad bi bilo rešeno pitanje KiM ali u našu korost

Danka

17.02.2024 12:45

Свет мора да зна колико су Срби на Косову и Метохији у сваком смислу угрожени!

Daca

17.02.2024 12:48

Vučić ima ogromnu podršku od kineskog ministra Vang Jiema

Olivera

17.02.2024 12:55

Veliko poštovanje za predanost i hrabrost predsednika Vučića u zaštiti interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.