PREDSEDNIK VUČIĆ IZNEO DETALJE O IZBORIMA U BEOGRADU - Evo šta je poručio!

Autor:

Vesti

16.02.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić o izborima u Beogradu

PREDSEDNIK VUČIĆ IZNEO DETALJE O IZBORIMA U BEOGRADU - Evo šta je poručio!

Foto: PINK


Tokom svog obraćanja iz Minhena, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je detalje o mogućim novim izborima u Beogradu. On je istakao da bi se, ukoliko dođe do novih izbora, čekalo do 1-2-3. marta, jer je to rok za formiranje skupštine, nakon čega bi se imao period od 45-60 dana za održavanje novih izbora.

- Ako budemo imali nove izbore u Beogradu, čekaće se 1-2-3. mart, jer tada je rok za formiranje skupštine, a onda imate rok od 45-60 dana za nove izbore - rekao je predsednik Vučić.


Vučić o zakonima i institucijama

Predsednik je naglasio da u ovom slučaju nema mesta za lične preferencije, već da je reč o zakonima i institucijama zemlje. "Ili će neko da izabere predsednika Skupštine, pa se čeka do maja, ali neće bilo čija politička volja da ruši zakone i institucije ove zemlje", istakao je Vučić. Takođe je dodao da, iako možda nije "100-procentno pobožan" i ne ide svakodnevno u crkvu, ne želi da bude suđen po moralu onih koji pokušavaju da ospore zakone.

- Ili će neko da izabere predsednika Skupštine, pa se čeka do maja, ali neće bilo čija politička volja da ruši zakone i institucije ove zemlje. Možda meni ne priliči kao nekome ko nije 100-procentno pobožan, ne idem svakog dana u crkvu, ali sačuvaj me Bože njih i njihovog morala - kazao je Vučić.



Aktuelno obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Vučić obratio se javnosti iz Minhena, gde je govorio o izborima, posebno naglašavajući moguće scenarije za Beograd. Istakao je značaj poštovanja zakona i institucija, te odbacio pokušaje da se političkom voljom naruše temelji države. Takođe, otkrio je da, iako možda nije vernik u potpunosti, ne želi da bude suđen po moralu onih koji pokušavaju da ospore zakone.

Beogradski izbori u fokusu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je važnost poštovanja zakonskih rokova u vezi sa mogućim novim izborima u Beogradu. Prema njegovim rečima, postoji određeni vremenski okvir za formiranje skupštine i održavanje novih izbora, a istakao je i značaj poštovanja zakona i institucija zemlje. Takođe je naglasio da lične preferencije ne smeju narušiti temelje države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (26)

Loading
Slavka

16.02.2024 19:23

Otvoreno i transparentno o mogućim novim izborima a oni koji ne poznaju zakon neka se informišu.

Kristina

16.02.2024 19:27

Izbori su protekli regularno.

Ana

16.02.2024 19:28

Opozicija ne zna ništa!!!

Tijana

16.02.2024 19:29

Vučić uvek sve karte stavi na sto!