SADA I ZVANIČNO: POTVRĐENA SMRT NAVALJNOG! Telo ruskog opozicionara stiglo kod istražitelja

Autor:

Svet

17.02.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bi-Bi-Si je izvestio da je Aleksej Navaljni preminuo 16. februara u 14.17 po lokalnom vremenu, prema zvaničnom dokumentu koji je uručen njegovoj majci Ljudmili.

SADA I ZVANIČNO: POTVRĐENA SMRT NAVALJNOG! Telo ruskog opozicionara stiglo kod istražitelja

Foto: Tanjug/AP

Telo ruskog opozicionara trenutno se nalazi kod istražitelja.

Kira Jarmiš, portparolka Alekseja Navaljnog, hitno je zahtevala da se telo preda porodici nakon zvanične potvrde o smrti. Ovi zahtevi dolaze u vreme kada svet izražava šok povodom gubitka Navaljnog.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija, Antonio Gutereš, izrazio je svoje saučešće porodici Navaljnog i javno pozvao na potpunu, verodostojnu i transparentnu istragu o okolnostima njegove smrti u ruskom zatvoru. Stefan Dižarik, portparol UN, istakao je ovo saopštenje tokom današnjeg brifinga za novinare.

- Generalni sekretar UN je šokiran vešću o smrti opozicionara Alekseja Navaljnog u ruskom zatvoru. Generalni sekretar izražava saučešce porodici gospodina Navaljnog i poziva na potpunu, verodostojnu i transparentnu istragu o okolnostima njegove smrti u zatvoru - rekao je Dižarik, prenosi TASS.

Federalno odeljenje kazneno-popravne službe Jamalo-Nenečkog autonomnog okruga saopštilo je 16. februara informaciju o smrti Alekseja Navaljnog (47) u kaznenoj koloniji gde je služio kaznu.

Prema njihovim izveštajima, Navaljni se nakon šetnje osećao loše i onesvestio, nakon čega su medicinski službenici brzo reagovali pruživši mu reanimaciju koja je trajala više od pola sata.

Ovaj tragičan događaj pokreće pitanja o uslovima u zatvoru i izaziva zahteve za odgovornošću i transparentnošću u istrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading