ČOVIĆ ZAGRMEO ZBOG SUDIJE LOPOVA: Ko je pritiskao policiju da pusti Boltauzera i da se krivična prijava pojavi tek sada?!

Autor:

Sport

30.04.2024

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo su Srpski telegraf i portal Republika.rs pokazali neverovatnu hrabrost da pišu o tome, a da smo mi to uradili tamo bilo bi svašta, rekao je predsednik Zvezde.

ČOVIĆ ZAGRMEO ZBOG SUDIJE LOPOVA: Ko je pritiskao policiju da pusti Boltauzera i da se krivična prijava pojavi tek sada?!

Foto: profimedia, Starsport

Slovenački košarkaši sudija Matej Boltauzer ukrao je još 5. decembra jedan Tom Ford parfem vreda 221 evro na aerodromu "Nikola Tesla" po povratku sa utakmice koju je sudio u Beogradu između Partizana i Monaka u 12. kolu Evrolige. Taj skandal i afera bili su dobro sakriveni od očiju javnosti sve do prošlog petka kada je Republika ekskluzivno raskrinkala Slovenca.

Naš portal je ovih dana detaljno istraživao pomenutu krađu, a došli smo i u posed snimka sa sigurnosnih kamera parfimerije, koji smo ekskluzivno objavili. Na njemu se vidi kako Boltauzer stavlja parfem u džep, iako sada tvrdi da ga je kupio, ali da je samo izgubio račun. U međuvrmenu, on nesmetano sudio u svim takmičenjima, pa i u Evroligi u Beogradu, sve dok nije ostao bez teksta na razgovoru sa ligama u kojima radi, pa je sada suspendovan do daljeg.

Foto: ST/REPUBLIKA, Starsport

Boltauzer "operiše" po aerodromu

 

Međutim, Republika je još pre nekoliko dana postavila pitanje kako je moguće da je Boltauzer prošao praktično nekažnjeno, uz priznanje krivice i plaćanje kazne, a onda je nastvio da radi nesmetano. To se, tokom gostovanja na Pink televiziji, zapitao i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

- Mi smo tek ovih dana dobili informaciju preko medija da je Boltauzer krao na aerodromu. Samo su Srpski telegraf i portal Republika.rs pokazali neverovatnu hrabrost da pišu o tome. Pročitali smo da je sudio utakmicu između Partizana i Monaka. To u međuvremenu nije bilo ni u jednim našim medijima - počeo je Čović pohvalom našeg portala i Srpskog telegrafa, pa nastavio:

- Tada je očigledno neko napravio ozbijan pritisak na ljude iz policije da ga puste i on je pušten. Recimo, kada odete u Hrvatsku i napravite prekršaj vode vas kod sudije za prekršaj i nema izlaska iz zemlje. A on je pušten iz zemlje. Neko je izvršio pritisak na policiju. Boltauzer je 16. aprila sudio ple-in utakmicu između Makabija i Baskonije u Beogradu i tek 17. aprila je došao i platio kaznu, odnosno oportunitet. Platio je 30.000 dinara na ime oportuniteta, 320 dinara taksu, 25.905 dinara koliko košta parfem i još 279 dinara. Tek posle toga, 22. aprila, je policija poslala tužilaštvu krivičnu prijavu. Kada je sve bilo završeno. Ko je naredio da se krivična prijava pusti tek sada? Ne možete da trgujete propisima.

Republika

Foto: Starsport

Prekinuo meč kad je Partizan poveo: Matej Boltauzer sa kolegama

Međutim, Čović se posle ovih činjenica vratio na muk u vezi sa ovim skandalom, a koji smo mi prekinuli.

- Da smo mi to uradili tamo bilo bi svašta, a ovde to nema nigde u medijima. Ali je zato bilo danima o Jelisaveti i Milošu Teodosiću, o razvodu, torbi koju ona nosi. To sve pred Zvezdine važne utakmice i Teov rođendan. A Boltauzera nema nigde.

Osvrnuo se Čović i na sam rad sudije Boltauzera i to kroz jednu konkretnu utakmicu između Crvene zvezde i Partizana. U pitanju je treća utakmica finalne serije AdmiralBet ABA lige, koju su crno-beli dobili sa 70:67 i smanjili na 2-1 u seriji, odnosno odložili Zvezdinu proslavu titule.

 

 

- Ko je sada zadužio tog sudiju. To je sudija koji je sudio treću utakmicu finala odigranu 1. juna 2022. koju je dobio Partizan sa 79:67. I to kako. Na 57 sekundi do kraja, kada je Partizan prvi put poveo, Boltauzer je prekinuo utakmicu (zbog ispada navijača, susret je posle nastavljen). Naš kapiten Branko Lazić se žalio, a taj dripac Boltauzer je rekao da ne razume ćirilicu. I onda je delegat Krneta prevodio. Zašto se mi ponišavamo - završio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Joe

30.04.2024 15:10

Dosadan si