"NAVALJNI JE UBIJEN, NIJE UMRO"! Amerikanac izneo šokantne detalje - OVE TRI STVARI otkrivaju sve?

Autor:

Svet

17.02.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove tvrdnje u vezi sa smrću poznatog Putinovog kritičara.

"NAVALJNI JE UBIJEN, NIJE UMRO"! Amerikanac izneo šokantne detalje - OVE TRI STVARI otkrivaju sve?

Foto: Tanjug/AP

Amerikanac Vilijem Feliks Brouder, bolje poznat kao Bil Brouder, 59-godišnji CEO i koosnivač Hermitage Capital Managementa, nekada najvećeg stranog investicionog fonda u Rusiji, izneo je tokom intervjua za TV Sky News tri razloga zbog kojih smatra da je ruski političar i kritik Kremlja, Aleksej Navaljni, preminuo upravo u petak.

Prvi razlog po Brouderu jeste da je Putin želeo da ukloni političkog rivala. Drugi razlog je da je, po mišljenju Amerikanca, Putin želeo demonstrirati Rusima da će smrću biti kažnjen svako ko mu se usprotivi.

Na kraju, Brouder vidi smrt Navaljnog kao jasnu poruku upućenu učesnicima globalne Bezbednosne konferencije koja se održava u Minhenu od 16. do 18. februara, gde se očekuje učešće visokih zvaničnika kao što su potpredsednica SAD-a Kamala Haris, generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, američki državni sekretar Entoni Blinken, kao i mnogi drugi svetski lideri. Brouder veruje da je Putin ovim činom želeo da pokaže kako može preći bilo koju "crvenu liniju" bez posledica.

- Ubistvo osobe koju sam poznavao, koju sam poštovao i s kojom sam sarađivao, a koje se dogodilo usred belog dana, veliki je šok za sistem", rekao je Brouder. "Nemojmo okolišati - on je ubijen, on nije umro. Ubio ga je Vladimir Putin - dodao je.

Supruga Alekseja Navaljnog Julija Navaljni obratila se u petak učesnicima Bezbednosne konferencije u Minhenu nakon što je objavljeno da je njen muž umro. Naime, ruska zatvorska služba je u petak objavila da se Navaljni nakon šetnje osećao loše i da je ubrzo nakon toga izgubio svest. Lekari koji su navodno stigli na lice mesta nisu mogli da mu pomognu.

- Ne znam treba li da verujemo toj groznoj vesti koju smo dobili kroz medije jer godinama znamo da ne možemo verovati Putinu i njegovoj vladi. Oni stalno lažu. Ako je to istina, volela bih da Putin, njegovi ljudi u vladi i njegovi prijatelji znaju da će biti kažnjeni zbog onoga što su učinili mojoj zemlji, mojoj porodici, mom suprugu. Taj dan doći će brzo - rekla je Navaljna.

Julija Navaljna je pozvala međunarodnu zajednicu i ljude širom sveta da se ujedine u borbi protiv, kako je navela, "groznog režima" u Rusiji. Naglasila je da predsednik Vladimir Putin direktno treba da snosi odgovornost za zločine koje je njegov režim počinio tokom godina.

Sa druge strane, Vilijem Feliks Brouder, koji je nekada bio zagovornik Putina, našao se na meti ruske vlade koja je njegovu firmu Hermitage Capital Management 2005. godine proglasila za pretnju nacionalnoj bezbednosti i zabranila mu ulazak u zemlju. Prema izveštajima, Brouderova firma je navodno bila uključena u finansijske malverzacije s korumpiranim ruskim birokratama i poslovnim ljudima. Brouderov sukob s ruskim autoritetima detaljno je opisao u svojim knjigama "Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Man's Fight for Justice" objavljenoj 2015. godine, i "Freezing Order: A True Story of Money Laundering, Murder and Surviving Vladimir Putin's Wrath", koja je izašla 2022. godine, prenosi Jutarnji list.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading