ZBOG SMRTI NAVALJNOG GORI EVROPA! Demonstranti okupirali ruske ambasade, Putinu poručili SAMO JEDNO! (FOTO)

Autor:

Svet

16.02.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani su se okupljali uprkos upozorenjima vlasti da se ne priključuju protestima, koji su se organizovali putem društvenih mreža.

ZBOG SMRTI NAVALJNOG GORI EVROPA! Demonstranti okupirali ruske ambasade, Putinu poručili SAMO JEDNO! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Nakon vesti o smrti zatvorenog lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog, demonstranti su se okupili ispred ruskih ambasada širom evropskih glavnih gradova kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i protestovali protiv ruske vlasti.

Protesti u Evropi

Ispred ruske ambasade u Berlinu, pristalice Navaljnog su mahale plakatima sa jasnim porukama protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, dok su u Parizu takođe demonstranti držali natpise koji osuđuju Putina kao ubicu, prenosi CNN.

London i Paris odaju počast

U Londonu, cveće je položeno ispred ruske ambasade u znak poštovanja prema preminulom kritičaru Kremlja, dok su građani Moskve ceo dan postavljali cveće i palili sveće u centru grada u znak sećanja na Navaljnog, navodi Sky News.

Ignorisanje upozorenja vlasti

Građani su se okupljali uprkos upozorenjima vlasti da se ne priključuju protestima, koji su se organizovali putem društvenih mreža. Masa je viđena kako se okuplja da položi cveće na gradski spomenik Solovecki kamen, iako je tužilaštvo ranije upozorilo građane da ne učestvuju u akcijama u centru Moskve.

Upozorenje tužilaštva

Moskovsko tužilaštvo je izdalo upozorenje u vezi sa pozivima na masovne akcije u centru grada, ističući nedopustivost kršenja zakona i apelujući na građane da ne izlaze na ulice, preneo je Blic.


Reakcije na Navaljnogovu smrt su izazvale talas protesta širom Evrope, dok se situacija u Rusiji i dalje razvija.

(CNN/Sky news/Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mile

16.02.2024 18:45

On je bio Ukrainac.