''AKO ALEKSEJ UMRE U ZATVORU...'' Zbog SMRTI Navaljnog, PUTINU prete posledice: Sada se svi prisećaju BAJDENOVOG govora od pre TRI GODINE!

Autor:

Svet

16.02.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsolutni kolaps odnosa između Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država je na vidiku zbog smrti Alekseja Navaljnog, ruskog opozicionara i velikog kritičara Vladimira Putina.

''AKO ALEKSEJ UMRE U ZATVORU...'' Zbog SMRTI Navaljnog, PUTINU prete posledice: Sada se svi prisećaju BAJDENOVOG govora od pre TRI GODINE!

Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Antoni Blinken oštro je osudio Rusiju nakon potvrde smrti opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, naglašavajući "slabost i trulež" u srcu ruske vlade. Blinken je preneo svoje stavove tokom izjave za medije, ističući da je Rusija odgovorna za tragediju, pridružujući se tako burnim reakcijama iz celog sveta.

- Rusija je odgovorna za ovo - rekao je Blinken, prenosi agencija Rojters, i priključio se burnim i oštrim reakcijama iz celog sveta.

Ova izjava dolazi u trenutku kada su globalni lideri izražavali oštar šok i tugu zbog gubitka prominentnog opozicionara.

U danu objavljivanja vesti o Navaljnovom preminuću, ponovo je aktuelan govor predsednika SAD Džoa Bajdena iz juna 2021. godine, u kojem je upozorio Vladimira Putina na moguće posledice ukoliko Navaljni umre u zatvoru. Međutim, Bajden nije precizirao o kakvim posledicama tačno govorimo.

 

 

- Jasno sam mu dao do znanja da bi posledice toga bile poražavajuće za Rusiju. Šta mislite šta se dešava kada on kaže da se ne radi o povređivanju Navaljnog, a onda on umre u zatvoru? Radi se o poverenju. Radi se o njihovoj sposobnosti da utiču na druge nacije na pozitivan način - izjavio je tada Bajden, koji se do danas nije oglasio povodom najnovijih događaja.

Američki predsednik je dodatno naglasio da je Navaljnov slučaj "potpuno nepravičan i potpuno neprikladan", dok je njegov tadašnji bezbednosni savetnik Džejk Salivan upozorio Kremlj da će biti ozbiljnih posledica ukoliko Navaljni izgubi život.

Navaljni, jedan od najžešćih kritičara ruskog lidera Vladimira Putina, bio je smešten u zatvor u blizini Arktičkog kruga.

Ruska Federalna kazneno-popravna služba saopštila je u petak da je Navaljni osetio loše nakon šetnje, izgubio svest i nedugo zatim preminuo uprkos preduzetim merama oživljavanja, piše Blic.

U saopštenju iz kazneno-popravne službe navedeno je da lekari potvrđuju smrt zatvorenika, dodatno produbljujući tugu i bes globalne zajednice zbog gubitka hrabrog opozicionara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Срђан

16.02.2024 17:50

Џулијан Асанж и деца у Гази апрувз дис. Оу, вејт...