DOKTORI SU DALI SVE OD SEBE, ALI... Hitna pomoć je ekspreno stigla - reanimacija Nevaljnog trajala duže od pola sata! (FOTO)

Autor:

Svet

16.02.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Hitne pomoći nije uspela da spasi život ruskom opozicionom lideru.

DOKTORI SU DALI SVE OD SEBE, ALI... Hitna pomoć je ekspreno stigla - reanimacija Nevaljnog trajala duže od pola sata! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

U tragediji koja je potresla i šokirala svet, gradska bolnica Labitnang saopštila je da je ekipa Hitne pomoći neuspešno pokušavala da reanimira Alekseja Navaljnog više od pola sata. Nažalost, pacijent je preminuo uprkos naporima medicinskog tima.

- Lekari koji su stigli na lice mesta nastavili su sa merama reanimacije koje su lekari kolonije već obezbedili. I sprovodili su ih više od pola sata. Međutim, pacijent je preminuo - potvrdio je sagovornik agencije RIA Novosti.

Ekipa Hitne pomoći brzo je reagovala, stigavši do kolonije za manje od sedam minuta, dok su lekari pristigli za samo dva minuta. Put od bolnice do kolonije bio je kraći od kilometra, ali uprkos brzoj intervenciji, Aleksej Navaljni nije uspeo da preživi.

- Navaljni je preminuo danas u popravnoj koloniji broj 3 u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu - saopštilo je regionalno odeljenje Federalne kazneno-popravne službe.

Odeljenje je navelo da se Navaljni osećao loše nakon jutarnje šetnje, izgubivši svest skoro odmah. Medicinski radnici iz ustanove odmah su pristigli, pozvana je ekipa Hitne pomoći, ali reanimacija nije bila uspešna.

Uzroci smrti se trenutno istražuju, a komisija iz centralne kancelarije Federalne kazneno-popravne službe Rusije će biti poslata u koloniju radi dodatne provere, prema navodima ruske agencije.

Podsećamo, u maju 2022. godine, Moskovski gradski sud potvrdio je odluku okružnog suda, a u junu Navaljni je prebačen iz IK-2 u kaznenu koloniju maksimalne bezbednosti broj 6 - obe se nalaze u Vladimirskoj oblasti.

Nakon toga, Navaljni je prebačen na izdržavanje kazne u Jamalu - u popravnu koloniju broj 3 "Polarni vuk".

U avgustu je Moskovski gradski sud proglasio Navaljnog krivim u drugom slučaju, za stvaranje ekstremističke organizacije, i osudio ga na ukupno 19 godina u koloniji specijalnog režima.

Očekuju se nove informacije o uzrocima njegove iznenadne smrti nakon istrage komisije Federalne kazneno-popravne službe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading