ŠOKANTNO: Nakon zvanične verzije Kremlja o smrti Navaljnog ISPLIVALE NOVE zastrašujuće tvrdnje iz Moskve! (FOTO)

Autor:

Svet

16.02.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tvrdnjama, saopštenje o smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog navodno je objavljeno sa zakašnjenjem od dva minuta u odnosu na zvanično vreme smrti.

ŠOKANTNO: Nakon zvanične verzije Kremlja o smrti Navaljnog ISPLIVALE NOVE zastrašujuće tvrdnje iz Moskve! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Alexander Zemlianichenko

U najtežem zatvoru u Rusiji, bivšem sovjetskom gulagu severno od granice Arktika, preminuo je Aleksej Navaljni, poznati kritičar ruskog lidera Vladimira Putina.

Navaljni je, prema navodima ruskog telegram kanala VČК-Ogpu, izgubio svest posle šetnje u zatvorskom krugu, gde je navodno bio stavljen u samicu.

Saopštenje o smrti Navaljnog, kako tvrdi pomenuti telegram kanal, objavljeno je u medijima svega dva minuta nakon zvanično utvrđenog vremena njegove smrti.

Skrinšot saopštenja, koje je prvobitno objavljeno na mreži X (ranije poznatoj kao Tviter), beleži vremensku oznaku od 14:19 po lokalnom vremenu, dok su vlasti naveli da je vreme smrti zabeleženo dva minuta ranije.

Putinov portparol, Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanja o smrti Navaljnog, izjavio je:

"Кoliko znamo, u skladu sa svim postojećim pravilima, FSIN (zatvorska služba) sprovodi sve provere i utvrđuje okolnosti. Za to nisu potrebna nikakva naređenja, jer postoje određena pravila za ove prilike."

Na pitanje da li je tačno da je Navaljni preminuo usled krvnog ugruška, Peskov je odgovorio: "Ne znam, ne znam... Lekari to treba da utvrde", prenosi Blic.

Foto: Tanjug/AP/HONS

 

Iznenadna smrt u ''Polarnom vuku''

Podsetimo, ruski opozicioni aktivista Aleksej Navaljni iznenada je preminuo u zatvoru.

Ovo je saopštilo Regionalno odeljenje katzneno popravne službe.

"Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A.A. se posle šetnje osećao loše, ubrzo je izgubio svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći", navodi se u saopštenju.

U saopštenju je dodato da su lekari pokušali da ga reanimiraju, ali da na žalost nisu uspeli da ga spasu.

Navaljni je pred Novu godinu premešten u zatvor u arktičku regiju na severu Rusije, rekla je njegova portparolka nakon što su njegovi saradnici uspeli da stupe u kontakt s njim nakon više od dve nedelje.

Navaljni je lociran u zatvorskoj koloniji IK-3 u Harpu u regiji Jamalo-Nenecki, oko 1.900 kilometara severoistočno od Moskve, rekla je portparolka Kira Jarmiš.

Poznat kao "Polarni vuk" strogi zatvor u koji je prebačen opozicioni ruski političar Aleksej Navaljni, mesto je u kojem se vremenski uslovi koriste kao instrument za mučenje.

Preminuli je bio jedan od najglasnijih opozicionih glasova u Rusiji, a njegova smrt izaziva duboku zabrinutost međunarodne zajednice u vezi s ljudskim pravima i slobodom izražavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading