ZAPAD PRIZNAO POBEDU RUSIJE NA FRONTU? Šolc drhti od straha i upozorava: ''Ako Putin uspe, posledice po nas biće...''

Autor:

Svet

17.02.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf ruskog predsednika Vladimira Putina na frontu u Ukrajini imaće ozbiljne posledice po stabilnost Evropske unije, upozorava nemački kancelar Olaf Šolc u objavi na društvenim mrežama.

ZAPAD PRIZNAO POBEDU RUSIJE NA FRONTU? Šolc drhti od straha i upozorava: ''Ako Putin uspe, posledice po nas biće...''

Foto: Tanjug, Wikipedia

Kroz objavu na društvenoj platformi Iks, Šolc je naglasio ozbiljnost situacije, ističući da bi posledice moguće pobede Putina na ukrajinskom bojnom polju mogle da imaju dalekosežne efekte na ekonomiju Evropske unije (EU).

- Nemačka će snositi visoke cene ako Putin uspe. Posledice po nas biće mnogo skuplje, nego naša pomoć Ukrajini - napisao je Šolc, čime je pokušao da opravda finansijske poteškoće koje su proizašle iz podrške Kijevu.

Ruski mediji ocenjuju da je ovakva izjava nemačkog lidera pokušaj da se objasni ekonomska kriza koja je nastala kao rezultat podrške Ukrajini.

Korisnici društvene mreže su u komentarima ispod objave primetili da su posledice zapadnih političkih odluka već postale opterećujuće za stanovništvo EU. Apelovali su na prekid sukoba u Ukrajini i istovremeno rešavanje domaćih problema u Nemačkoj.

Prethodno, analitičari ING, najveće bankarske grupacije u Holandiji, najavili su da će nemačka privreda suočiti sa recesijom tokom 2024. godine, pišu RIA novosti.

Ministar finansija Kristijan Lindner je istakao da Nemačka postaje sve siromašnija zbog nedostatka mogućnosti za postizanje ekonomskog rasta.

Robert Habek, ministar ekonomije i vicekancelar Nemačke, dodao je da zemlja ne dobija dovoljno sredstava zbog ulaganja u podršku Ukrajini. Takođe je priznao da je nemačka privreda izgubila konkurentske prednosti usled odbijanja ruskog gasa.

Ove izjave političkih lidera ukazuju na ozbiljne izazove s kojima se EU suočava, podstičući potrebu za preispitivanjem političkih odluka i traženjem rešenja koja će podržati stabilnost ekonomije i zajednice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading