''OVO SU TRI KLJUČNA RAZLOGA ZBOG ČEGA JE NAVALJNI BAŠ DANAS UBIJEN'': Amerikanac izneo OZBILJNE tvrdnje na račun Putina!

Autor:

Svet

16.02.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema Browderu, smrt Alekseja Navaljnog takođe predstavlja upozorenje svetskim liderima koji su se okupili na konferenciji u Minhenu.

''OVO SU TRI KLJUČNA RAZLOGA ZBOG ČEGA JE NAVALJNI BAŠ DANAS UBIJEN'': Amerikanac izneo OZBILJNE tvrdnje na račun Putina!

Foto: Tanjug/AP

Američki finansijski stručnjak Bill Browder, poznat po svom sukobu s ruskim vlastima, izneo je tri razloga za smrt Alekseja Navaljnog, koja se desila upravo uoči globalne sigurnosne konferencije u Nemačkoj.

Putinova poruka kroz smrt političkog suparnika

Browder ističe da smrt Alekseja Navaljnog predstavlja jasnu poruku koju je Vladimir Putin poslao svim političkim suparnicima - da će ih eliminisati. On tvrdi da je Putin na taj način želeo pokazati ruskom narodu da će sudbina zadesiti svakoga ko mu se suprotstavi, prenosi Sky News.

Smrt kao upozorenje svetskim liderima

Prema Browderu, smrt Alekseja Navaljnog takođe predstavlja upozorenje svetskim liderima koji su se okupili na konferenciji u Minhenu. On tvrdi da je Putin na taj način želeo poručiti da može preći preko svake "crvene crte" i proći nekažnjeno.

Navaljnina supruga pozvala na akciju protiv Putinovog režima

Supruga Alekseja Navaljnog, Julija Navaljna, obratila se u petak učesnicima sigurnosne konferencije u Minhenu, izražavajući sumnju u zvaničnu verziju događaja i pozivajući međunarodnu zajednicu da se ujedini protiv "zlog, groznog režima u Rusiji" i da Putin lično odgovara za zločine počinjene u poslednjim godinama.

Browder, koji je ranije bio Putinov pobornik, danas je u sukobu s ruskim vlastima koje su njegovu kompaniju Hermitage Capital Management stavile na crnu listu, optužujući je za uključenost u distribuciju novca korumpiranim birokratama i njihovim saučesnicima u ruskom poslovnom miljeu.

Browderov sukob s ruskim vlastima traje već godinama, a on je o svom iskustvu u Rusiji napisao dve knjige - "Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Man's Fight for Justice", objavljenu 2015. godine, i "Freezing Order: A True Story of Money Laundering, Murder and Surviving Vladimir Putin's Wrath", koja je ugledala svetlost dana 2022. godine.

(Jutarnji.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading