JULIJA NAVALJNA UNAJMILA TELOHRANITELJA: Otkrila zašto se baš sada uplašila za svoju bezbednost

Autor:

Svet

18.04.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je naglasila da ju je napad na bliskog saradnika Alekseja Navalnog, Leonida Volkova, primorao da poveća stepen svoje lične bezbednosti

JULIJA NAVALJNA UNAJMILA TELOHRANITELJA: Otkrila zašto se baš sada uplašila za svoju bezbednost

Foto: X/Yulia Navalnaya/Printscreen

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, koji je u februaru ove godine preminuo u zatvoru Polarni vuk na dalekom severu Rusije, izjavila je danas da je nakon napada na saradnika njenog pokojnog muža odlučila da unajmi telohranitelja.

Ona je, u intervjuu za današnje izdanje časopisa Tajm, naglasila da ju je napad na bliskog saradnika Alekseja Navalnog, Leonida Volkova, primorao da poveća stepen svoje lične bezbednosti.

"Razmišljali smo o nekim novim bezbednosnim protokolima. Iskreno govoreći, ne volim baš da idem okolo sa telohraniteljem. Aleksej i ja nikada nismo imali obezbeđenje i mislim da sam nasledila ponešto od njegove hrabrosti. Međutim, previše hrabrosti može da dovede do pogrešnog poteza. Zato su me kolege zamolile da unajmim telohranitelja", rekla je Navaljna.

Julija Navaljna, koja ne živi u Rusiji, izjavila je da će nastaviti borbu svog muža protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Napadač naoružan čekićem napao je u martu ove godine Leonida Volkova ispred kuće u kojoj živi u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu i zadao mu brojne udarce, polomio mu ruku i povredio nogu, navodi Rojters.

Litvanska kontraobaveštajna služba optužila je rusku obaveštajnu službu da stoji iza ovog napada, a zvanični Kremlj je odbio da se izjasni o tom incidentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading