"KAKVA NOĆNA MORA U KROKUSU": Oglasila se Julija Navaljna povom MASAKRA U MOSKVI! Evo zašto je ova poruka IZNENADILA SVE

Autor:

Svet

23.03.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udovica ruskog vođe opozicije osvrnula se na stravičan događaj koji se u petak uveče odigrao u Moskvi

"KAKVA NOĆNA MORA U KROKUSU": Oglasila se Julija Navaljna povom MASAKRA U MOSKVI! Evo zašto je ova poruka IZNENADILA SVE

Foto: X/Yulia Navalnaya/Printscreen

Julija Navaljna, udovica preminulog vođe ruske opozicije Alekseja Navaljnog oglasila se na platformi X (Tviter) komentarom oko sinoćnjeg masakra u koncertnoj dvorani Krokus u Moskvi.

"Kakva noćna mora u Krokusu. Saučešće porodicama nastradalih ljudi. Svi koji su umešani u ovaj zločin moraju biti pronađeni i moraju biti odgovorni adekvatno za napad", napisala je u objavi.

Julija Navaljna nije želela da širi priču dalje niti da spominje predsednika Rusije Vladimira Putina, što uvek čini otkako je njen suprug preminuo.

To je iznenadilo mnoge tviteraše koji su je u komentarima pitali zašto nije spominjala ili kritikovala Vladimira Putina i bezbednost u zemlji.

 

 

O napadu su se pored Julije, oglasili i Bela kuća, Kremlj, Aleksandar Vučić, EU..

Ministarstvo zdravlja objavilo je prvi spisak osoba, koji uključuje 93 žrtve koje su stradale u terorističkom napadu u Moskvi.

Direktor FSB Aleksandar Bortnikov obavestio je da je privedeno 11 osoba, uključujući i četvoricu terorista koji su direktno umešani u teroristički napad u Moskvi.

Poruke saučešća i osude napada stigli su iz celog sveta, od SAD do Belorusije.

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da će svi odgovorni za teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol", u blizini Moskve, biti kažnjeni.

Patrušev je rekao novinarima da je taj zločin još jedna potvrda da terorizam predstavlja veliku bezbednosnu pretnju koja zahteva od svih građana, obaveštajnih službi, agencija za sprovođenje zakona i organa vlasti na svim nivoima koordinisane napore u cilju sprečavanja terorističkih aktivnosti, javila je agencija Interfaks.

Patrušev je izrazio najdublje saučešće porodicama i prijateljima poginulih u terorističkom napadu u Podmoskovlju, kao i brz oporavak povređenima.

Šef Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov obavestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da su uhapšena četvorica terorista koji su izveli napad na Krokus siti Hol u Moskvi i još sedam osoba, saopštila je u danas pres služba Kremlja.

Kako se navodi, u toku je rad na identifikaciji saučesnika terorista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading